• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Patnos Belediyesi İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`nın Patnos ilçesine 700 metrekare alanda inşa edilen Patnos barajı içme suyu arıtma tesisinin son çalışmaları da yapılarak tamamlandığı belirtildi.

Tesis, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay'ın talimatlarıyla tam kapasite çalışmaya başladı.

Bir yıldır yapımı devam eden tesis, Sağlıklı Polietilen borularının döşenmesi sonrası, Arsenik arıtma tesislerine, buradan da ana depolara pompalanarak, arsenik, sülfat ve kireçten arındırıldıktan sonra evlere kullanım için verilecek.

İçme suyu arıtma tesisinin yaklaşık maliyeti 2 milyon TL`ye mal olduğunu belirten Başkan Akbay, ilçenin en büyük sorunlarından birini de çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Patnos barajı su  seviyesinin yaklaşık 27 metre olduğunu kaydeden Akbay, tesisin zemininin barajının yaklaşık 2 metre altında olduğunu ve ilçedeki suların 24 Saat boyunca boşa akıtılsa bile barajdaki su seviyesi yaklaşık 25 metreye ancak düşebileceğini, bundan dolayı da ilçede, elektriklerin kesilmesi durumunda dahi susuzluğun yaşanmayacağını ve mevcut durumda elektriklerin kesilmesi durumunda 5. Kata bile su verebileceklerini söyledi.

Başkan Akbay,  “ Barajdan arıtma tesisine giden suya hiçbir şekilde müdahale edilmiyor. Suyun itiş gücü sayesinde arıtma tesisinden ana depolara sirkülasyonu konusunda şanslıyız. Göreve başladığımızda hem mevsimsel değişiklikler hem de suların az olması nedeniyle ilçemizde su sıkıntısı had safhadaydı. Arıtma tesisini kullanmadan diğer kullandığımız kaynaklar mevcut depoları yaklaşık 17 saatte dolduruyordu. Sonradan açtığımız kaynaklar ve su kuyuları sayesinde bu zamanı 8 saate düşürdük. Bu arıtma tesisi sayesinde mevcut depolarımız yaklaşık 2 saatte dolacak ve Patnos'un tüm içme suyu ihtiyacını karşılayacak." dedi.

Suyun basıncının yüksek olması nedeniyle bazı mahallelerde eski su şebekesinin yeni su basıncını kaldıramayacağının bilincinde olduklarını da ifade eden Başkan Akbay,  “İnşallah bu sene sonuna kadar şehir merkezi ve mahallelerde yeniden su şebeke hattını döşeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir