• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayram alışverişi başladı, esnafın yüzü gülmüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı`na son gün kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Diyarbakırlılar, başta giyim mağazaları olmak üzere çarşı pazar ve alışveriş merkezlerine akın etti. Bayram alış verişi için alışveriş merkezlerini dolduran çoluk çocuk, genç yaşlı vatandaşlarla çarşıya hareketlilik geldi.

Özellikle giyim mağazalarında bayramlık alacak olanlar, bayrama has kıyafetler seçmek için bir arayış içine girdi.

Diyarbakır esnafı ise son yaşanan olaylardan, büyük alışveriş merkezlerinden ve doların yükselmesinden dolayı geçmiş bayramlara göre işlerinde düşüş olduğuna dikkat çektiler.

 “Seçimden önce ve sonra yaşananlar olumsuz etkiledi”

Diyarbakır`da yaşanan 6-8 Ekim olaylarında dolayı esnafın olumsuz etkilediğine dikkat çeken esnaf Muammer Başaran, “Bu seneki bayramda geçen yıllara göre durgunluk var. Seçimden önce ve sonra yaşanan olaylardan dolayı buradaki yatırımcı kendi yatırımlarını batıya yapıyor. Yatırımcı kendini güvende his etmediği içindir.” dedi.

“Büyük alışveriş merkezleri kapansın”

Büyük alışveriş merkezlerinde dolayı sıkıntı yaşadığını belirten esnaf Şeyhmus Dener ise “ Büyük alışveriş merkezleri yokken burası çok kalabalık ve tıklım tıklımdı. Ama son zamanlarda alışveriş merkezlerin çoğalması ve doların yükselmesinden dolayı alış verişte durgunluk yaşıyoruz büyük alışveriş merkezleri kapansın” diyerek durgunluğa dikkat çekti.

“İnsanımız batı illerine gidiyor”

Diyarbakırlıların batı illerine gittiğini ifade eden esnaf Mehmet Gül , “Geçen yıllara göre durgunluk var. İnsanlardan kaynaklanan bir durumdur. Genel olarak insanımız bati illerine gittiği içindir.” İfadelerini kullandı. (Emrah Deniz/ M. Sıddık Bilge/ İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir