• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Batman`da berberlerin bayram mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram öncesi yoğunluk yaşandıklarını belirten berberler, her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de müşteri yoğunluğundan dolayı son günlerde neredeyse istirahat etmeden çalıştıklarını söylediler. 

25 senelik berber olduğunu belirten Orhan Çakmaz, “Elhamdülillah işimiz çok iyidir. Çocukluğumdan şimdiye kadar bu işi yapıyorum. Bayrama günler kala çok yoğunluk yaşıyoruz. Sabah saat 08.00 sıralarında işbaşı yapıyor, sahura kadar çalışıyoruz. Özellikle son birkaç gün müşterilerin yoğunluğundan doğru dürüst istirahat edemiyoruz. Arife günü sabaha kadar çalışıyoruz. Dükkânda normal günlerde günde 70-80 kişiyi tıraş ediyoruz. Bayrama sayılı günler kala 150-200 kişiye kadar tıraş yapıyoruz.” dedi.  

Suriye`deki iç savaştan kaçarak ve Batman`da berberlik yaptığını belirten Diyar Süleyman, “Son hafta hep yoğun olduk. Elhamdülillah kendimize çalışıyoruz. Allah`a hamdolsun işimizde çok iyidir. İş olana kadar eve gitmiyoruz. Berberlerin işi özellikle bayrama son bir hafta kaladır. Onun için bazen sabaha kadar çalışıyoruz. Son iki günde 08.00-09.00 sıralarında işbaşı yapıyoruz, neredeyse hiç istirahat yapmıyoruz.  24 saat ayaktayız ve çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir