• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Türkiye zindanlarında da Biltaciler var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu'nun mağduriyetini gündeme taşıyarak vicdan sahibi herkesin takdirini toplayan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, Hükümetin, 28 Şubat darbe mahkemelerinin hukuksuz gerekçelerle cezaevine koyduğu Müslüman mahpuslarla ilgili yasal bir düzenleme yapmamasına sert tepki gösterdi.

Müslüman Mahpuslar için özel yayın

Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulunan Şirin, Kudüs TV'de dün saat 19.00'da yapılacak olan Gündem Özel programda Müslüman mahpusların yaşadığı mağduriyetlerin konuşulacağının duyurusunu yaparak, “Gündem Özel programında tutsak Müslümanların yakınları, hukukçular ve zindanlarda yatanlar YUSUFİ BAHADIRLAR'ı anlatacak...” mesajını paylaştı.

Yetmedi mi artık bunca suskunluk?

Açıklamalarının devamında “Kaç Ramazan, kaç bayram daha geçecek, Zindanlar Müslümanlarla dolu iken... Yetmedi mi artık bunca suskunluk?” diye soran Şirin, “Mısır cunta rejiminin zindanlarındaki Müslümanları konuşur da, bu ülkenin zindanlarındaki Müslümanları niçin görmeyiz? Yarın bayram geldiğinde, birbirimizle ailelerimizle bayramlaşacağız, ya zindanlardaki Müslümanlar ve onların mahzun yakınları? Onlar da bayramlaşmalarını yıllardır yaptıkları gibi zindanlar içinde yapacak, çocuklar babalarıyla görüşmek için zindanlara girecek!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Müslümanlar tutsak olduktan sonra Türkiye "yeni" olsa ne olur?

Hükümet çevrelerinin “Yeni Türkiye” söylemine de göndermede bulunan Şirin, Türkiye "YENİ TÜRKİYE" oldu olalı, zindanlardaki Müslümanlar hala çıkmadı! Müslümanlar tutsak olduktan sonra Türkiye "yeni" olsa ne olur? Mübarek Ramazan ayının sonuna geldik, Ramazan'ı uğurlarken yanına "tutsak Müslümanları da koyuyoruz, Ahını Allah'a götürür artık... Tutsak müslümanları konuşmayı ve onların yanında durmayı göze alamıyoruz ama başka yerlerde yenmediğimiz ordu kalmadı” ifadelerini kullandı.

Türkiye zindanlarında da Mursi ve Biltaciler var!

İslam kardeşliği konusunun çokça konuşulduğu, buna karşın kardeşlik gereği yapılması gerekenlerin yapılmamasına sitem eden Şirin, “Her gün hocalarımız üstatlarımız "kardeşlik"ten konuştu Ramazan boyunca... Ama nedense zindanlardaki Müslümanlardan hiç konuşmadı. Zindanlardaki Müslümanları konuşmadan "kardeşlik"ten konuşmak gerçekte ne kadar da iğreti ve ne kadar da sathi... Mısır'ın Mursi'lerine, Biltaci'lerine "özgürlük" de, Türkiye zindanlarındaki Mursi ve Biltaci'ere niçin değil? Mısır'ın zindanlarındaki müslümanlar "kardeş" ve "ihvan" da, Türkiye'dekiler kardeş ve ihvan değil mi?” diye sordu.

"Darbeciler dışarıda, Kur'an öğretenler içerde"

“Hem darbelerden, darbecilerden bizar olacağız, hem de onların zindanlara doldurduğu Müslümanlardan uzak duracağız? Uydu mu şimdi?” diyen Şirin, şunları kaydetti: “Ergenekon dediler "çık dışarı" Balyoz dediler "çık dışarı" darbeci" dediler çık dışarı... "Kur'an öğretti" dediler, dur durduğun yerde... Kurban eti dağıtırken çocukları katletti "çık dışarı" Filistinli mazlumlar için kermes düzenledi "sen yatmaya devam et." İslam'ı düşman bildi, azgınca Müslümanlara saldırdı "çık dışarı" Peygambere sevgisi için program yaptı "sen yatmaya devam et." Bütün YUSUFİLER özgür olmadıkça, o bakanlığın adını hiç bir zaman "ADALET" ismi ile anmayız; olsa olsa "YARGI VE CEZA BAKANLIĞI"

HÜR Ekip'ten Zindan Bahadırları Yusufiler için TAG çalışması

Öte yandan Müslüman mahpuslara bir destek de sosyal medyada ses getiren çalışmalara imza atan HÜR Ekip'ten geldi. Konuyla ilgili TAG (etiket) çalışması yapacaklarını duyurdu. #YusufilerÖzgürOlsun haykırışımızın daha da anlam kazanması için profil resimlerimizi değiştirelim” çağrısında bulundu.

Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir