• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Türkiye genelinde havalar nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğusu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Samsun ve Artvin ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyorken, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Adana çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Kıyılarının parçalı çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı az bulutlu, zamanla kıyı kesimleri ve Doğu Karadeniz'in yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun ve Artvin ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, güney ve doğusunun parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Genellikle parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Şanlıurfa ile sabah ve öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20/29

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 14/29

İzmir: Az bulutlu ve açık 23/33

Adana: Parçalı ve az bulutlu 23/35

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu 22/38

Batman: Parçalı ve az bulutlu 21/39

Van: Az bulutlu 15/28 (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir