• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İftar Programı sonrası Yapıcıoğlu Ülke TV`ye konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ülke TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

İslam coğrafyasında yaşanan savaşlardan duyduğu üzüntüyü ifade eden Yapıcıoğlu, “Çok uzun süredir İslam coğrafyası boydan boya kan ağlıyor. Her tarafta vahşet, her tarafta zulüm. Ve belki işin en acı tarafı, daha önce gayri Müslimler tarafından bu zulümler yaşatılırken, bu sefer ‘La ilahe illallah` diyen, tekbir getiren insanlar bir birine silah doğrultuyor. Gönül isterdi ki, en azından bu manevi günlerin, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının hürmetine bu kan dursaydı” diyerek temennisini dile getirdi.

Diyarbakır`da uğradığı suikast sonucu şehid edilen HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın ölümüne de değinen Yapıcıoğlu, “Aytaç Baran kardeşimizin şahadetinden önce gerçekleşen 6-8 Ekim olaylarından sonra Türkiye kamuoyunun dikkatleri o noktaya yöneldi. Fakat partimizin kuruluşundan beri yüzlerce saldırıya uğradık. Biz parti kurmazdan önce Sivil Toplum Kuruluşlarında halka hizmet etmeye çalışan insanlardık. Görev yaptığı o sivil toplum kuruluşlarına da yüzlerce saldırı düzenlenmişti. Bu saldırılar bundan sonra da olacak ve kesileceğini zannetmiyoruz…” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen saldırıların faillerinin yakalanmasına tepki gösteren Yapıcıoğlu, “Söz konusu yüzlerce saldırıdan belki 3 tanesinin faili bulundu, bunu dışında yapılan saldırıların tamamı faili meçhul kaldı. Bu da saldırıyı yapanlara cesaret veriyor. Bu saldırılara yenilerine eklenmesine neden oluyor” dedi.

SUSANINGULLERI.BIZ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir