• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
2 kardeş girdikleri baraj suyunda boğuldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gündüz saatlerinde serinlemek için Ağrı Yazıcı Barajına giren 2 kardeş, suda boğularak hayatlarını kaybettiler.

Edinilen bilgilere göre, önce suya giren Mevlüt Batıbey (22) yüzeye çıkmayınca, kardeşine ne olduğunu öğrenmek için ağabey Metin Batıbey (25) suya girdi.  Bir müddet sonra suda çırpınmaya başlayan ağabey Batıbey`i yakınları kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadılar. Ağabey kardeş yakınlarının gözleri önünde boğularak hayatlarını kaybettiler.

Metin Batıbey evli 3 çocuk babasıydı. Kardeşi Mevlüt Batıbey ise 45 gündür askerlikten terhis olmuştu. 2 kardeşin cansız bedenlerinin çıkarılması için Van ilinden gelecek AFAD ekibi bekleniyor.

Olayın görgü tanığı Emrah Adıgüzel, suyun dalgalı olduğunu ve 2 kardeşin bununla mücadele edemeyerek suda kaybolduklarını ifade etti.

“Emniyeti aradım T.C. kimlik numaramı istediler”

Emrah Adıgüzel, olayı şöyle anlattı: “Saat 17.00`de Yazıcı Barajına yüzmeye geldik. 2 halamın oğlu bayağı kıyıdan uzaklaşmışlardı. Su bayağı dalgalıydı. Önce Mevlüt gözden kayboldu 20 saniye sonra da ağabeyi Metin suda kayboldu. Kurtarmak için uğraştık ama çabamız sonuçsuz kaldı. Emniyeti aradım T.C. kimlik numaramı istediler. ‘Hatırlamıyorum` dedim kendilerine, ‘O numara olmadan işlem yapamayız` deyip telefonu kapattılar. Saatlerdir Van`dan gelecek dalgıç ekibini bekliyoruz.”

Hayatını kaybedenlerin yakınları ise saat 18.00`den beri Van`dan gelmesini bekledikleri dalgıç ekibinin gelmeyişine tepki gösterdiler. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir