• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Bayram tatilinde yola çıkacaklara uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, trafik kazalarının can almaya devam ettiğini belirterek, bayramlarda kaza bilançolarının çok acı olduğunu, geçen yıl 93 vatandaşın bu kazalarda hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Ramazan Bayramı tatilinin 4 güne çıkmasıyla memleketlerine veya tatil beldelerine gitmeyi planlayan vatandaşlara, karayollarındaki kör noktalara karşı uyarıda bulunan Palandöken, Türkiye karayollarında acilen düzenleme gerektiren 11 bölge güzergahında 65 kör nokta bulunduğunu belirtti.

Bayram tatili süresince özellikle bu kör noktalardaki uyarılar ve denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"2015 yılı içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından iyileştirme yapılacak kör noktalardan; İzmir-Turgutlu yolunun 17'inci , Edremit-Burhaniye yolunun 13'üncü, Muğla-Marmaris yolunun 22,6'ıncı , Denizli-Serinhisar yolunun 17,2'inci, Beyşehir-Akseki yolunun 41-42, 47-48 ve 52-53'inci , Malatya-Elazığ yolunun 37-40'ıncı, Antalya-Serik yolunun 16,9'ıncı, Akçaabat-Trabzon Yolunun 16'ıncı, Bafra-Samsun yoluna, Aksaray-Nevşehir yolunun 14-15'inci, Kulu ayrımı-Şereflikoçhisar yolunun 12'inci ve 25'inci kilometrelerine dikkat edilmeli. Sürücülerimiz gideceği yolun şartlarını iyi tahlil etmeli."

TARIM ALANLARINDA DİKKAT

Tatil hareketliliğinin başlamasıyla trafik kazalarının da yüzde 30-40 arttığına işaret eden Palandöken, toplu ulaşım araçlarını kullanmakta fayda olduğunu belirtti.

Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam hava kararırken tarım araçlarına da dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, "Traktör kullananlar da ışık donanımlarının çalışıp çalışmadığını, römorklarda reflektör olup olmadığını, sarı çakar lambanın çalıştırılması gibi kontrolleri düzenli yapmalıdır. Asla yük üstüne veya üstü açık kabinlere yolcu alınmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Yaz aylarında sıcaklardan eriyen asfalt ile yol yapım çalışmalarında yola dökülen mıcırın da sürücüler açısından tehlike yarattığını ifade eden Palandöken, yetkililerin işaret koyarak sürücüleri uyarması gerektiğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir