• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı`ndan Srebrenitsa Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'nın Srebrenitsa katliamıyla ilgili açıklama metni... 

Bu gün Avrupa`nın göbeğinde Bosnalı Müslümanların, BM gözetiminde Sırplara teslim edilip yapılan katliamın yıldın dönümüdür. 20 yıl önce BM`nin "güvenli bölge" ilan ettiği Srebrenitsa`da 11 Temmuz 1995'te Sırplar, Avrupa ülkelerinden aldıkları modern silahlarla işgal etti. İşgalin ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplar'a teslim edildi. Tam 5 gün süren katliamda Sırplar, aralarında çocuklarında bulunduğu 8 binden fazla Bosnalı Müslümanı katledip, toplu mezarlara gömdü.

Srebrenitsa Katliamı, Avrupa`nın Müslümanlara yönelik ikiyüzlülüğünün göstergesidir. Srebrenitsa`da insanlığa karşı büyük bir suç işlendi. Kundaktaki bebekler bile vahşice ve acımasızca katledildi. Bu katliamın sorumlusu olan Sırp komutanlarından birkaç kişi çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Ama bu güne kadar, bu katliama izin veren BM ile ilgili ve Sırplara silah veren Avrupa ülkeleri ile ilgili hiçbir adım atılmadı.

Srebrenitsa Katliamı bir soykırımdır. Ve insanlığa karşı işlenen bu suçun ortakları, vicdanlarda mahkûm edilmiştir. Bu soykırımın bütün sorumluları cezalandırılmalıdır.

Srebrenitsa Katliamı ile ilgili yaşanan katliamlar sadece Sırpların milliyetçiliği ile ilgili değildir. Bu katliamın altında yatan en büyük sebep Avrupa`nın İslam`a olan düşmanlığıdır. Sırplar, sahada Avrupa`dan aldıkları silahlarla bu insanlık suçunu işlemiştir.

Açık bir şekilde Srebrenitsa katliamına göz yumanlar bugün Srebrenitsa katliamın soykırım olarak tanınmasını istemiyor. Ve yapılana soykırım demiyor. Buda Avrupa ve Batı`nın söz konusu Müslümanlar olunca ikiyüzlü tavırlarını gösteriyor.

Sırpların, saldırıları ile katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle yad ederken, onların katillerini ve onlara destek olup bu katliama göz yumanları lanetliyoruz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir