• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye`nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Artvin, Osmaniye çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin`in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olması beklenmiyor. Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile bölgenin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Toroslar kesiminin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz geneli ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin`in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı bulutlu 21/29

Ankara: Parçalı bulutlu 17/29

İzmir: Az bulutlu ve açık 22/33

Adana: Parçalı bulutlu 24/32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-sıcak 24/40

Batman: Az bulutlu ve açık-sıcak 18/41

Van: Az bulutlu ve açık 14/29 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir