• DOLAR 32.255
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2394.546
  • ...
TPİC işçilerinin yakınlarına polis müdahalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da TPAO`ya bağlı TPIC (Turkish Petroleum International Company) bünyesindeki petrol kuyularında çalışan 140 işçi, iş akitlerinin sona erdirilmesiyle 3 gündür TPAO Park sahada F-214 kulesinde eylem başlattı.

Eylem başlatan işçilere destek vermek amacıyla TPAO Bölge Müdürlüğü önüne gelen işçilerin yakınları, işçilerin eylem yaptığı alana girmek istedi.

Burada içeri girmek isteyen ailelere polis müdahale etti. Polis ile aileler arasında bir anda arbede yaşandı. Yaşanan arbede de su şişesinin gözüne isabet etmesi sonucu bir komiser yaralandı. Aileler ve polisler arasında yaşanan arbede Petrol İş Sendikası Batman Şubesi yetkililerinin araya girmesi ile son buldu.

İşçilerin yakınları sık sık işçilere destek amacıyla burada çeşitli sloganlar attı. Aileler daha sonra TP Bölge Müdürlüğü önünde oturma eylemine geçerek polisin müdahalesine tepki gösterdi. Eylem boyunca TP Bölge Müdürlüğünün giriş çıkışları kapatılırken eylemin yapıldığı alanda çok sayıda zırhlı araç hazır bekledi.

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işçilerin 3 gündür işlerine geri dönmek amacıyla bir eylem başlattığını ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

İşçilerin işlerine son verilmesine tepki gösteren aileler ise bunun bir haksızlık olduğunu belirterek, işçilerin bir an önce tekrar işlerine geri dönmelerini istediler.

İşçi ailelerinin eylemi yaklaşık 2 saat sürdü. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir