• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Adana`daki şüpheli ölümlerin sebebi netleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla köyünde, hastalanan 4 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından şüpheli bir şekilde ölen çiftin, ölüm nedenlerinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) hastalığı olduğu ortaya çıktı.

Tufanbeyli'nin Çukurkışla köyüne bağlı Kireç mevkiinde ikamet eden Selahattin Özmen ve Mine Özmen çiftinin art arda gerçekleşen şüpheli ölümleri üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonuçlandı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Özmen çiftinden alınan doku numunelerinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları Daire Başkanlığı Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında incelendiği kaydedildi. Yapılan incelemeler sonucu vefat eden şahısların ölüm nedeninin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) hastalığı olduğunun belirlendiği bildirildi.

İncelemelerin Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada hastalıkla ilgili olarak , “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ülkemizde görülen zoonotik bir hastalıktır. Hastalık insanlara başlıca kene tutunması veya keneyle temas neticesinde bulaşmaktadır. Bunun yanı sıra viremik dönemdeki hayvanların ve hasta kişilerin kan ve vücut sıvılarına korunmasız temas edilmesiyle de bulaşabilmektedir. Geçmiş yıllarda da Adana ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları ve bu hastalığa bağlı ölümler tespit edilmiştir.  Bölgede görülen hayvan ölümleriyle ilgili incelemelere ise ilgili kurum tarafından devam edilmektedir" şeklinde bilgiler yer aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir