• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
`Katillerin yaptıkları yanlarına kâr mı kalacak?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlıları tahliye edilmeye devam ediyor. Davanın Ankara'ya alınmasının ardından sanıklardan 4'ünün daha tahliye edilmesiyle tutuklu sanık sayısı 34'ten 22'ye düştü.

Davanın Ankara'ya alınması ve ardından 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanıkların tahliye edilmesine tepki gösteren mağdur yakınları, "Katillerin yaptıkları yanlarına kar mı kalacak?” diye sordu.

Saldırılarda Yasin Börü'yle beraber katledilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, dava dosyasına göre tahliye edilenlerin olayda parmağı olanlar olduğuna dikkat çekerek, tahliyelere anlam veremediğini belirtti.

Dava'nın Ankara`ya taşındığına ve sanıkların mahkemeye çıkarılmadan tahliye edildiğini ifade eden Gökgöz, bu duruma göre mahkeme sonucunun şimdiden belli olduğunu söyledi.

Mağdur olan tarafın kendileri olmalarına rağmen müdahil olarak mahkeme yüzü görmediğini belirten Gökgöz, "Ne Diyarbakır`a ne İzmir`e ne de Ankara`ya çağrılmadık." dedi.

Daha önce de sanıklardan 4'ünün çeşitli bahanelerle serbest bırakıldığını dile getiren Gökgöz, tahliye edilenler arasında insanları galeyana getiren, Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi için kalabalığı teşvik etmekle yargılananlar olduğunu belirterek, “Hani 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu. Biz bu devlete nasıl güvenelim, bu Adalete nasıl inanalım. Çocuklarımızın hakkı ne olacak? Katillerin yaptıkları yanlarına kar mı kalacak?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“Yakalanan katil zanlıları bir bir tahliye ediliyor”

HDP mitinginde patlatılan bombadan 2 gün sonra faillerinin yakalandığını ancak Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin ise bir yıl geçmesine rağmen daha da yakalanmadığını söyleyen Gökgöz, yakalanan katil zanlılarının da bir bir tahliye edildiğini söyledi.

Saldırılarla ilgili yeterli soruşturma yapılmadığını savunan Gökgöz, "Ben kendim dahi yaralanıp, kurşun yememe rağmen, ne bir savcı ne bir polis hiç kimse beni bundan dolayı çağırmadı. Mağduriyetimin giderilmesi için kimse bir soruşturma başlatmadı.” ifadelerini kullandı.

“Ölümlerin sorumlusu Gülten Kışanak, Zübeyde Zümrüt ve Selahattin Demirtaş`tır”

Saldırılar öncesi sokağa çıkma çağrısı yapan HDP yetkililerinin sorumluğuna dikkat çeken Gökgöz, “6-8 Ekim olaylarında Hatay`dan, Muş`tan ve Hakkari`den gelenler var. Ölen insanların sorumlusu Gülten Kışanak, Zübeyde Zümrüt ve Selahattin Demirtaş`tır. " dedi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir