• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Barolar avukatların sorunlarını Bakan`a iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana, Aydın, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Osmaniye Barolarının düzenleme yapılmasını istedikleri 38 maddeden oluşan talepler, Adalet Bakanı Kenan İpek'e sunuldu.

Bakan İpek`i ziyaret eden heyet arasında yer alan Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık; ülke şartlarına, meslek ihtiyaçlarına ve çağa uygun Avukatlık Yasası çalışmasının yapılması için talepte bulunduklarını belirtti.

Yasanın, tüm barolar ve avukatların aktif katılımıyla bir an önce çıkarılmasını istediklerini ve bununla birlikte, avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve yapılmasını zorlaştıran düzenleme ve uygulamaların bir an önce yapılmasını istediklerini ifade eden Çıtırık, “Bakanlık tasarrufunda olabilenler için Adalet Bakanlığının, tasarrufu ile çözülmesi imkanı bulunmayan kısımlarının da, bu yönde gerekli çalışmalar yapılmak üzere, ilgili Bakanlıklara ve kurumlara gönderilerek düzenleme yapılması için girişimlerde bulunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Bakan`dan hazırlamış olduğumuz 38 maddeden oluşan taleplerimizi içeren bir dosya sunduk” dedi.

Adana Barosu Başkanı Av. Çıtırık, görüşme sonunda Bakan İpek`e üzerinde Adana`nın tarihi Taşköprü, Sabancı Merkez Camii ve Büyüksaat`in yer aldığı tabak hediye etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir