• DOLAR 32.331
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2388.95
  • ...
Bilgilendirme ve Flor Jel Eğitim Programı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından bugün saat 09.00`da İl Kültür Turizm Müdürlüğü`nün Konferans salonunda gerçekleşen programda, İl Sağlık Müdürü İhsan Budakçı, tüm İlköğretim Okulların birinci sınıf öğretmenleri (yaklaşık 285 öğretmen) ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik (50 öğrenci) "Bilgilendirme ve Flor Jel Uygulama Devamlılık Eğitimi" konulu program düzenlendi.

 

Konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dallı; "Bir bireyin 6 yaşına kadar fırçalama alışkanlığını elde etmezse bu yaştan sonra alışkanlığının süreklilik durumu yüzde 23 oranında olur. Özellikle çocukluk çağlarında çok hızlı ve çok yaygın çürüyoruz. Fırça ve florlu diş macunu kullanımı, pek çok Avrupa ülkesinde diş çürüğünün azalmasını sağlamaktadır. Bununla beraber, özellikle çürük aktif toplumlarda ağız bakımı yeni çürüklerin oluşmasında yeterli olmayabilir. Okul dönemi çocukları gerek hijyen alışkınlıklarının yetersizliği, gerek yeme alışkanlıkları ve gerekse diş olgunluğunun tamamlanmamış olması sebebi ile risk altındadırlar. Başta çocuklarımız olmak üzere genel vücut sağlığımız etkileniyor" şeklinde konuştu.

 

Programın asıl amacını belirten Dallı; "Günde en az bir kez akıllı fırçalatmak, öğretmen-veli dikkatini çekebilmek, tabandan destekli bir çürükten korunma modeli oluşturabilmektir. Yeni çıkan özellikle birinci azı dişlerini kuvvetlendirmek ve mevcut çürüklerin çürüme hızlarını azaltabilmektir. Yılda en az dört defa yapılacak fırça ile flor jel uygulama işlemi ile çocuğa fırçalamayı anımsatmak lazım" ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca dün başlanılan "Diş Fırçası ile Flor Jel Uygulama" işleminden bahseden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabip Dt. Halil Tuncay Vural; "Batman Merkezinde bulunan 50 İlköğretim Okulunun yaklaşık 10 bin 500 birinci sınıf öğrencilerine dün GAP İlköğretim Okulundan başlayarak toplamda 17 İlköğretim Okulunun birinci sınıf öğrencilerine yönelik oluşturulan 7 ekiple başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Bugün de kalan diğer okullara da aynı şekilde 7 ekiple diş fırçası ile flor jel uygulaması yapılıp son bulacaktır" dedi.

Veysi Rüzgar - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29327.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29328.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29329.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir