• DOLAR 32.23
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2516.156
  • ...
İmam Atandı, Cami Onarılıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bir ay önceki "Cami Onarım, Cemaat İmam Bekliyor!" haberimiz üzerine, Petrol Mahallesi 111. Sokakta 1997 tarihinde inşa edilen Zaman Kardeşler Camii`ne imam atandı. Camide göreve başlayan imam ve cami cemaati tarafından caminin acil onarım yapılması gereken yerler onarıldı.

Cami bahçe duvarı yükseltilip duvar üstünde tel örgü yapılarak, camiye zarar verenlere engel yapıldı. Cami bahçesine yeni bir kapı takıldı. Şadırvan ve tuvaletler kullanılabilir vaziyete getirildi. Şadırvan ve tuvaletlere 18 plastik musluk takıldı.

Cami onarımına bir destekte cami yanında bulunan Batman Petrol Lisesi`nden geldi. Petrol Lisesi öğretmen ve öğrencileri aralarında cami için yardım topladı.

Petrol Lisesi öğrencilerinden Adnan Memiş, Emrullah Tunç ve Ahmet Tuğluk`la görüştük. Öğrenciler, "Özellikle Cuma günü okul dağılışında öğretmen ve öğrencilerle cumaya geliyorduk. Abdestli olmayan abdest alamıyordu. Tuvalet ve şadırvanda toplam 18 çeşme vardı, ama hiçbirinde musluk yoktu. Şimdi cami kullanılabilir bir vaziyette ama çoğu eksiklikler daha giderilmemiş yardım severlerinde yardım yapmalarını bekliyoruz." diye konuştular.

M. Sait Çelik - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29304.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29305.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29306.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir