• DOLAR 32.457
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2449.59
  • ...
Tren, Otomobili 150 Metre Sürükledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS -Sürücünün araçta sıkıştığı kaza anı, bölgedeki MOBESE kameralarına yansıdı. Alınan bilgiye göre, makinist Ahmet G. (44) idaresindeki demiryolu bakım aracı, Karşıyaka Mahallesi hemzemin geçitte Aziz Kaynak`ın (79) kullandığı 58 NV 329 plakalı otomobile çarptı. Yaklaşık 150 metre rayların üzerinde sürüklenen otomobilin sürücüsü Kaynak, araçta sıkıştı. Kaynak, bir süre sıkıştığı yerden kurtarılmayı bekledi.


Bölgeye çok sayıda polis, sivil savunma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğünde bugün yapılacak ilkyardım ve kurtarma tatbikatı için müdürlük binasında bulunan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kazanın 179 kriz merkezi tarafından bildirilmesi üzerine yaklaşık 200 metre ilerideki olay yerine geçerek yaralıya müdahale etti.
Sürücü Aziz Kaynak, sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması sonucu araçta sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kaynak`ın sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda kırıklar bulunduğu belirtildi.


Trafik polisleri, hemzemin geçitte ve rayların üzerinde inceleme yaptı. LPG`li olduğu öğrenilen otomobil, çekici yardımıyla rayların üzerinden kaldırıldı. Sürücü Kaynak`ın, Karşıyaka Mahallesi yönünden gelerek bariyerlerin inmesine ve kırmızı ışığın yanmasına rağmen hemzemin geçitten geçtiği ve kazanın meydana geldiği ileri sürüldü. Otomobilin geçtiği sırada, hemzemin geçitteki bir halk otobüsünün uyarı ışıklarına ve bariyerin inmesine uyarak demiryolu aracının geçişini beklediği kaydedildi.

KAZA ANI MOBESE KAMERALARINA YANSIDI
Kaza anı, İller Bankası Kavşağı`ndaki üst geçidin olduğu bölümde yer alan MOBESE kameralarına da yansıdı. Otomatik turda dönüş yaparken kazayı yakalayan MOBESE kamerasına göre, Karşıyaka Mahallesi yönünden gelerek kent merkezine giden ana yola çıkmak isteyen Aziz Kaynak yönetimindeki otomobile, Polis Lojmanları yönünden Tren Garı istikametine giden demiryolu bakım-onarım aracı çarpıyor.


Demiryolu aracının önünde yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobilde sıkışan sürücüye ilkyardımı, demiryolu görevlileri ve yoldan geçen vatandaşlar yapıyor. Kamera kayıtlarına göre, hemzemin geçitte halk otobüsün beklemesine rağmen, otomobilin demir yolundan geçmeye çalıştığı görülüyor.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir