• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Havalar 5 derece ısınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Aydın, Muğla, Denizli, Ordu, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Antalya'nın batısının iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli çevreleri ile öğleden sonra Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Muğla ve Denizli ile zamanla Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın batısı, Alanya ve Anamur çevreleri, öğleden sonra Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleri, öğleden sonra Ankara ve Çankırı, akşam saatlerinden itibaren Konya, gece saatlerinde Aksaray, Nevşehir ve Karaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Parçalı bulutlu 19/27

Ankara: Yer yer sağanak yağışlı 11/24

İzmir: Parçalı bulutlu 18/29

Adana: Parçalı bulutlu 20/30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-sıcak 19/35

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 17/37

Van: Az bulutlu ve açık 12/27   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir