• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hilvan`daki camilerde mukabelelere ilgi yoğun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan Hacı Selim Camisinde Ramazan ayında mukabeleye katılan gençler okunan hatmi takip ederken, Kur`an okumayı bilmeyen yaşlılar ise mukabeleyi sonuna kadar dinliyor.

Hacı Selim Cami hocası Kadri Yavuzer okunan mukabeleden sonra Ramazan Ayı hakkında değerlendirmelerde bulunarak; içinde bulunulan ayın, ayların en hayırlısı olduğunu belirtip, “Allah inanan insanlara seslenerek, ‘Oruç önceki ümmetlere farz kılındığı gibi sizlere de farz kılındı` buyuruyor.” dedi. 

Cehennem azabından kurtulmak için bu ayı çok iyi değerlendirmek gerektiğini belirten Yavuzer, “Mümin kardeşlerimizi anlayabilmemiz için Ramazan ayını iyi değerlendirmemiz gerekiyor, bu vesileyle aç olan kardeşlerimizin halini daha iyi idrak ederiz. Yapılan her ibadetin karşılığını bize bildiren Allah (cc) orucun ise mükafatını kendisinin vereceğini bildiriyor. ‘Oruç tutan insan benim için yemesini, içmesini, nefsinin arzu ettiği şeyleri terk ettiği için onun mükafatı bana aittir.` diyor Allah (cc). Kıyamet gününde Allah (cc) dünyada kendisi için oruç tutan müminin mükafatını kat kat verecektir.” diye konuştu.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu duruma da değinen Yavuzer, İslam ümmetinin durumunu anlatmak için söyleyecek kelime bulunmadığını belirterek, Müslüman ülkelerin kötü bir durumda olduğunu söyledi.

Allah`ın bu duruma seyirci kalan Müslümanlara faturayı er geç çıkaracağını, çünkü Müslümanların kardeş olmalarına rağmen ümmet bilinciyle hareket edip dayanışma içinde olmadıklarını belirtti.

Günümüzde Müslümanların birbirlerinin acılarını paylaşmadıklarını söyleyen Yavuzer, Ramazan ayında zulüm altındaki Müslümanlara dua ederek, Allah`ın (cc) bir an önce iman ehline hakiki bir lider göndermesi niyazında bulundu.     (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir