• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te sosyal güvencesi olmayanlara tüp bebek kolaylığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hazır bulunduğu protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu arasında gerçekleşti.

Protokol öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, kadınlar tarafından kendisine yöneltilen tüp bebek soruların çokluğuna dikkat çekti.

Şahin, bakanlığı döneminde de böyle bir proje başlattıklarını ve müracaat eden ailelerin yüzde 70’nin çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Aynı projeyi şimdi Gaziantep’te hayata geçirmek istediklerini aktaran Şahin, bunu gerçekleştirirken, hastanelerden de destek aldıklarını vurguladı. Bu kez Sani Konukoğlu Hastanesi ile bu protokolü yaptıklarını aktaran Şahin, “Bu projeden en alt gelir grubu, sosyal güvencesi olmayan ve bebek sahibi olamayan ailelere Sani Konukoğlu Hastanesi üzerinden destek vereceğiz.” dedi.

Müracaatların bizzat Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacağını belirten yetkililer, tüp bebekten yararlanabilmek için 24–40 yaş arasında, daha önce hiç tüp bebek denemesi yapmamış olmaları gerektiğini belirtti. Müracaatların ilk etapta 40 kişi ile sınırlı olduğunu ve herhangi bir ücret alınmayacağı  açıklandı.

Konuşmaların ardından her iki protokol ilgili kurum temsilcileri  tarafından  imzalar atıldı.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir