• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Susa şehitlerini anma etkinliği ileri bir tarihe ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır`ın Silvan ilçesi Susa (Yol aç) köyünde gerçekleştirdiği vahşice katliam, aradan geçen 23 yıla rağmen, hala hafızalardaki tazeliğini koruyor.

 23 yıl önce Yatsı namazı için Susa camiinde toplanan mütedeyyin insanlar, dindarlara karşı tahammülsüz olan PKK`lılar tarafından köyün camisinde kurşuna dizilerek şehit edilmesinin yıldönümünde, her yıl Susa Der tarafından düzenlenen anma etkinlikleri ile anılırken, bu yılki yıldönümün Ramazan ayına denk gelmesi ve aşırı sıcaklar nedeniyle, yapılması planlanan ‘Susa Şehitlerini Anma Etkinliği`, ileri bir tarihe ertelendi.

Susa Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Başta Susa`daki katliamla şehadete kavuşan kardeşlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. ‘Susa Şehitlerini Anma Etkinliği`mizi bu sene, mübarek oruç mevsimi olan Ramazan`a denk gelmesi ve havaların aşırı sıcak olması nedeniyle, ileri bir tarihe erteledik. İnşallah Cami yarenlerini anma etkinliğinin tarihini bilahare açıklayacağız.” denildi.

           

Bu haberler de ilginizi çekebilir