• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Hz. Meryem Gaziantep`te anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ali-İmran suresini ve Hz. Meryem`in hayatını anlatan Eraslan, Kur`an-ı Kerim`de 34 yerde Hz. Meryem`in adının geçtiğini söyledi.

Hz. Meryem`in Cennet kadınlarının sultanı olduğunu anlatan Eraslan, “Hz. Meryem`in bir evliliği olmuyor, ama bir gün kendisine bir melek yaklaşıyor ve ona bir nefesle Hz. İsa`yı emanet ediyor. Bu babasız çocuğun hem annesi hem babası olacak. Bu çok zor ağır bir sınavdır.”dedi.

Hz. Meryem`in annesi ve babasını kaybettikten sonra teyzesi ve eniştesine emanet edildiğini aktaran Eraslan, kadınlardan kimsesiz çocukların kaldığı çocuk yuvalarını ziyaret etmelerini istedi.

Gazeteci olarak dünyanın bir çok afet bölgesine gittiğini vurgulayan Eraslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir sürü felaket görmüş, savaş- işgal görmüş bir kimseyim. Bana sorsanız İslam toplumlarının en büyük meselesi nedir diye, gördüklerim içerisinde en büyük meselemiz yetimler meselesidir. Milyonlarca yetimlerimiz var bizim. Hepsini toplasanız Avrupa`nın en büyük ülkesi olacak nüfusu sağlayacak kadar çok yetimimiz var. Bunların da annesiyiz. Bu Ramazan günü kalbimizde anneliği yeşertelim. Nasıl ki kışken yaz meyvesi, yazken kış meyvesi gelirmiş Hz. Meryem`e, hadi çağıralım o meyveleri kalbimize, toplansın o meyveler Allah'ın gücüyle. Biz de anneliğimizin bir kez daha farkına varalım ve o yetimlerimize, kimsesizlerimize sahip çıkalım.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir