• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Mescid-i Aksa`da Namaz Kılmak İçin Engel Tanımıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinliler, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için İsrail'in kontrol noktalarında "işkenceye dönüşen" uygulamalarına aldırmayarak her türlü zorluğa katlanıyor.

Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılabilmek için Kudüs'e geçmek isteyen binlerce Filistinli, İsrail kontrol noktaları önünde uzun kuyruk oluşturdu.

İsrail'in, bu cuma da 40 yaş altındaki erkeklerin Kudüs'e giriş izni vermemesine ve engellemelerine rağmen sabahın erken saatlerinde kontrol noktalarında oluşan kalabalık, Filistinlilerin Aksa'dan vazgeçmeyeceğinin göstergesi şeklinde yorumlandı.

İsrail'in uygulamalarını "işkence" olarak niteleyen Ömer Hamis (34), "İsrail Kudüs'e geçişime izin vermedi. Halbuki ben çocuklarıma Mescid-i Aksa'yı göstermek istiyordum ancak işgalciler kutsallarımızdan soyutlanmamızı istiyor" ifadelerini kullandı.

Kontrol noktasında kadınlar kısmında bekleyen Filistinli Ruay Ayaş (34) ise buruk bir mutluluk yaşadığını belirterek,"Mescid-i Aksa'da namaz kılacağım için sevinçliyim ancak eşimle geçmeyi istiyordum fakat olmadı, izin vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

İsrail içerisindeki Filistinlilerin kurduğu "1948 Toprakları İslami Hareketi" tarafından, 10 Haziran'da yapılan açıklamada, ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya akın edilmesi çağrısında bulunulmuştu.

Söz konusu çağrı üzerine İsrail polisinin, Doğu Kudüs'te ramazan ayı boyunca cuma günleri güvenlik önlemlerini artıracağı, 40 yaşın altındaki erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmeyeceği ancak kadınlar için yaş sınırlaması getirilmediği açıklanmıştı.

Batı Şeria ile Kudüs arasında çok sayıda İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor

Gençler Ayırım Duvarını Aşarak Kudus'e Geçiyorlar

Ramazan ayının ikinci cumasını Kudüs`teki Mescid-i Aksa`da ibadet ederek geçirmek isteyen gençler Al-Ram köyünü Kudüs`ten ayıran ayrım duvarına tırmandı.

AA/Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir