• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Suriyeli çocuklar yardım bahanesiyle Hristiyanlaştırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`nin farklı kentlerine yerleşen Suriyelilerin mağduriyeti yürekler burkarken, mağduriyetlerine her geçen yenisi ekleniyor.

Gaziantep`in Merkez Şehitkâmil İlçesi Mevlana Mahallesinde bulunan Hasat Ortakları Kiliseler Derneği yardım adı altında Suriyeli sığınmacıların çocuklarını yardım bahanesiyle kıskacına alarak  İncil öğretip, Hıristiyanlaştırma  çalışmaları yaptığı belirtildi. 

Çocuklarını derneğe vermeyen Suriyelilere yardım edilmezken, bazı Suriyeli ailelerin ise tehlikenin farkında oldukları halde sırf yardım alabilmek için çocuklarını Arapça ve İngilizce İncillerle Hristiyanlaştırılma projesi kapsamında eğitim verilen derneklere göndermeleri ise, Suriyelilerin içinde oldukları acı durumu gözler önüne seriyor.

Mevlana Mahallesi sakinleri Hasat Ortakları Kiliseler Derneğinin yaklaşık 5 yıldır mahallerinde faaliyette olduğunu, derneğin Suriyeli çocuklar başta olmak üzere çocukları ve gençleri Hristiyanlaştırma çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiriyorlar.

Suriye`deki  iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep`e sığınan Firyel Abdilleh, çevredeki komşularından Protestan Kiliseler Derneğinin Suriyeli sığınmacılara yardım ettiğini öğrendiğini belirterek, kendisi de diğer Suriyeli sığınmacılar  gibi oraya yardım almak için gittiğini belirtiyor.

İlk defa gittiklerinde kendilerine yardım edilmediğini belirten Firyel Abdilleh, dernekteki yetkililerden birinin ‘Eğer çocuğunu eğitim için bize gönderirsen, sana yardım ederiz` şeklindeki teklifinden sonra yardım alabilmek için çocuğunu gönderdiğini ifade etti.

Bizimle çok güzel bir şekilde ilgilendiler

Derneğe ilk gittiklerinde kendileri ile ilgilenilmediğini belirten Abdilleh, “Yardım almak için gittik, bizi içeri bile almadılar. Sordum burada ne yapıyorsunuz diye, bana burada çocuklara eğitim veriyoruz dediler. Ben de çocuğumu gönderecektim. Arkadaşımla birlikte oraya gittik. Bizi derneğin yukarısındaki eve çıkarttılar. Bizimle çok güzel bir şekilde ilgilendiler. Çocuklara eğitim verdiklerini söylediler. Dediler biz çocuklara Arapça ve İngilizce İncil öğretiyoruz. Bize şart koştular,` eğer çocuklarınızı buraya gönderirseniz onlara İncil öğretiriz. Ondan sonra biz çocuklarınızın her ihtiyacını karşılarız. Araba ile evden alır, eve bırakırız. Size de düzenli olarak yardım yaparız.` dediler ” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için özel görselli İnciller hazırlamışlar

Misyoner dernek yetkililerin çocuklarının İncili iyi öğrenmesi için kesinlikle evde Kuran öğretilmemesi gerektiği yönünde uyarıldıklarını belirten Abdilleh, “Ben çocuğumu yazdırmadım. Sonra baktım ki, diğer Suriyelilere kitap dağıtıldığını gördüm. Bana da verdiler. Hatta çocuklar için özel görselli İnciller hazırlamışlar. Baktım ki, kitaplar Arapça İncil, çocuğumu göndermedim. Diğerlerini de uyardım. Fakat çocuklarımızım eğitim alacak yerleri olmadığı için ve yardıma muhtaç olduğumuz için, bazıları tehlikeye rağmen çocuklarını gönderiyorlar. Sırf yardım alabilmek için.”diyerek Suriyelilerin Türkiye`de içine düştüğü acı durumu gözler önüne serdi. 

Suriye`de yapamadıklarını burada yapıyorlar

Derneğin ev bölümünde yaklaşık 100 çocuğun eğitim aldığını belirten Abdilleh, hatta dernek yetkililerin sokak sokak dolaşarak kayıt aldıklarını belirterek, “Eğitim veren öğretmenler Arapça, İnglizce, Türkçe ve Kürtçe biliyorlar. Onlar da Suriyeli, Suriye`de yapamadıklarını burada yapıyorlar. ”şeklinde konuştu.

Bu durum bizi aşar

Türkiye ve Suriye`den tanıdıkları yetkililere durumu bildirdiklerini ancak, ‘Bu durum bizi aşar diyerek` kendilerine yardımcı olmadıklarını belirten Abdilleh,   Cumhurbaşkanı ve Gaziantep`teki yetkililerin Suriyeli çocukların eğitim alabilecekleri okulların açılmasını talep ettiklerini söyledi.

Çocuklara Arapça dersinin verildiğini ancak Kur`an dersi verilmediğini belirten Rim Karhiseyn ise, yardım almak için gittiği dernekte çocukların  ellerinde Arapça İncil gördüğünü belirterek, Suriyeli ailelerin çocukları yardım bahanesiyle alarak Hristiyanlaştırdıklarını belirtti.

Müslüman Suriyeli çocuklarımızı herkes bir şekilde kullanmaya çalışıyor

Çocuklarının eğitim alabilecekleri kurumların açılmasını istediklerini belirten Karhiseyn, “Allah razı olsun Türkiyeliler bize yardımcı olup bizi ülkelerine aldılar. Fakat şu an Müslüman Suriyeli çocuklarımızı herkes bir şekilde kullanmaya çalışıyor . Allah rızası içi çocuklarımızın Hristiyanlaştırılmasına izin verilmesin.” diyerek Cumhurbaşkanı başta olmak üzere yetkililere seslendi.

Mahalle sakinlerinden N.G ise defalarca mahalleli olarak imza toplayarak Hasat Ortakları Kiliseler Derneği hakkında şikâyetçi olduklarını, ancak mahalle muhtarının bu noktada herhangi bir adım atmadığı gibi, çoğu zaman yetkililere derneğin sadece sıradan bir evden ibaret olduğunu söylediğini iddia etti.

Kendisiyle görüştüğümüz Mevlana Mahalle muhtarı Yasin Atmaca da, mahallerinde böyle bir dernek olmadığını savunarak, pek fazla bir bilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Kendileri ile görüşmek istediğimiz dernek yetkilileri ise şuanda derneklerinde kimse olmadığını derneklerinin tamamen yasal çerçevede hareket ettiğini ileri sürdüler.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir