• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus`ta buğday hasadı bereketli geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus ilçesinde başlayan buğday hasadında, rekoltenin yüksek olduğu belirtilirken, buğdayda üretim ve kalitenin üst seviyeye taşınmasının amaçlandığı belirtildi.

Konu ilgili bir açıklama yapan, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus`un 619 bin 728 dekarlık tarla arazisine sahip olduğunu belirterek, bu alanın 338 bin 141 dekarının buğday üretim alanı olduğunu söyledi. 

Tespit edilen bu rakamlar çerçevesinde amaçlarının bu kadar geniş üretim alanına sahip, stratejik bir ürün olan  buğdayın üretiminin hem verim hem de kalite bakımından en üst seviyelere taşımak olduğunu belirten Erdoğan, bu hedeflerine ulaşmada sertifikalı tohum kullanımı ve ürünün mibzer ile ekiminin de büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Erdoğan, “Bakım ve yetiştirme koşullarına uygun olarak dengeli bir şekilde taban ve üst gübreleme yapılıp, yabancı ot ve hastalıklara karşıda uygun ilaçlamalar yapılmıştır. Yapılan bu uygulamalar neticesinde kuru tarım yapılan bu demonstrasyon sahasında  dekara 625 kilo verim elde edilmiştir.”dedi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir