• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Numan Kurtulmuş`tan Kobani iddiasına sert yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IŞİD militanlarının Türkiye sınırlarından geçtiği iddiasının doğru olmadığını belirten Numan Kurtulmuş, "Hemen ilk andan itibaren bir karalama kampanyası ile buraya giden militanların Türkiye'den geçerek Kobani'ye ulaştıkları şeklinde bir yalan yapılmıştır. Bu karanlık bir odağın Türkiye'yi maalesef bu karanlık terör örgütüyle birlikte gösterme çabalarının bir parçasıdır. Bunu bütünüyle yalanlıyoruz. Bu karanlık bir manipülasyondur, operasyondur" dedi.

"TOPLAM 4 ÖLÜ VAR"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kobani'deki çatışmalara ilişkin olarak "16.30 itibariyle Türkiye'ye Kobani'den gelen yaralıların toplamı 134 kişi. Bu 134 kişiden birisi maalesef sınırı geçerken vefat etmiş, 3 kişi ise hastanedeki tedavileri sırasında vefat etmiştir. Şu anda tedavileri devam eden bir kısmının da ağır durumda olduğunu bildiğimiz 130 yaralı Kobanili vardır. 4 tane de bize ulaşan cenaze vardır. Vefat etmiş 4 toplam ölü var. Saldırılarda çok sayıda ölünün de şehrin içerisinde kaldığını biliyoruz. Son derece kötü bir tabloyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMA ÇABALARINI NEFRETLE KINIYORUM"

Kobani'de çatışmaları gerçekleştiren militanların Türkiye üzerinen Kobani'ye ulaştıkları yönündeki iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu saldırıyla birlikte hemen otomatik olarak devreye giren birtakım karanlık odakların sanki başından itibaren çeşitli vesilelerle yaptıkları gibi bu olayın arkasında birtakım Türkiye bağlantılarını görmeye çalışmaları; birtakım iftira, yalan ve karalama kampanyalarıyla Türkiye'yi töhmet altında bırakma çabalarını da şiddetle, nefretle kınıyorum. Bu gerçekten yakışık almayan bir durumdur. Hemen ilk andan itibaren bir karalama kampanyası ile buraya giden militanların Türkiye'den geçerek Kobani'ye ulaştıkları şeklinde bir yalan yapılmıştır. Bu karanlık bir odağın Türkiye'yi maalesef bu karanlık terör örgütüyle birlikte gösterme çabalarının bir parçasıdır. Bunu bütünüyle yalanlıyoruz. Bu karanlık bir manipülasyondur, operasyondur. Bütün görüntüler bütün bilgiler ortaya koyuyor ki bu operasyonları yapanlar  Güney'den Kobani'ye girmişler ve bu kafileden gelen araçlarla da saldırılarını sürdürmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

"HİÇKİMSENİN MİLLETİMİZİ SOKAĞA ÇEKECEK AÇIKLAMALAR YAPMAMASI GEREKİR"

Siyasi parti liderlerine çağrıda bulunan Kurtulmuş, insanları sokağa çekecek açıklamalardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek "Hepimizin dikkatli olması gereken bir sürecin arefesindeyiz. Özellikle siyasilerin, toplumsal sorumlulukları olanların, birtakım sivil toplum kuruluşlarının, söylediği sözlerin karşılığı olan insanların söyledikleri sözlere dikkat etmeleri gerekiyor. Bu anlamda Türkiye'yi DAEŞ terör örgütünün bu saldırısıyla irtibatlandırmak ne kadar yanlışsa bunu söylemek siyaseten ne kadar doğru değilse apaçık bir yalansa; aynı şekilde bu olayları bahane ederek insanları, bazı siyasilerin demokratik tepkilerini göstermeleri için sokağa davet etmeleri de aynı şekilde tehlikeli ve zararlı bir tutumdur. Unutmayalım 6-7 Ekim olayları sırasında Kobani olayları bahane edilerek yine demokratik tepki, sözleri altında sokağa çıkan insanlar sonucu birtakım karanlık çevrelerin manipülasyonlarıyla Türkiye'de 53 yurttaşımızı kaybettik. Özellikle siyasi partiler adına konuşan insanların söyledikleri her söze dikkat etmeleri lazım. Hiçkimsenin bu toplumun insanlarını, milletimizi sokağa çekecek açıklamaları yapmaması gerekir. Siyasileri de sorumlu davranmaya bir kere daha açık bir şekilde davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"SINIR GÜVENLİĞİMİZ KONUSUNDA HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZİ ALMIŞ OLARAK BEKLİYORUZ"

Suriye sınırında özellikle sınırın hassas noktalarında Türkiye'nin ilgili birimlerinin hem sınır güvenliği konusunda hem insani yardım konusunda gerekli çalışmaları yürüttüğünün bilgisini veren Kurtulmuş, "Suriye öyle bir yer ki maalesef çıfıt çarşısı gibi maalesef, kimin eli kimin cebinde belli değil. Son derece karanlık bir tabloyla karşı karşıyayız. Onlarca farklı terör gruplarının faaliyet gösterdiği bir ortam. Türkiye olarak hassas bir şekilde sınır güvenliğinin üzerinde duruyoruz. Milletimiz rahat olsun. Hem sınır güvenliğimiz hem de oradan bir insani trajediyle karşılaşıp Türkiye'ye gelmek isteyen insanlara karşı da her türlü tedbirimizi almış olarak insani yardımlar konusunda da hazırlıklı olarak bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"İHTİYAÇ DUYULDUĞU ANDA TÜRKİYE GEÇİŞLERE MÜSAADE EDİYOR"

Suriye sınırından Türkiye'ye geçişlere izin verilip verilmeyeceği sorulan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçişler belli bir trajedi noktasına ulaştığında biz açık kapı politikasını sürdürüyoruz. Ama bunu da dengeli şekilde yapmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Geçişe ihtiyaç duyulduğu anda Türkiye bu geçişlere müsaade ediyor. Ama şu anda henüz böyle bir durumla karşı karşıya değiliz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir