• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Tekir yaylasında içme suyu sorunu çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından Pozantı ilçesinde bulunan Tekir ve Akçatekir yaylalarındaki su sorununun çözümü için başlattığı çalışmalar sürüyor.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Pozantı’ya giderek ASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde gördü.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’la birlikte çalışmaları inceleyen Pekar, yaz turizmi olan bölgelerin içerisinde en önde gelen yerlerden olan Pozantı ve yaylalarının içme suyu sorununu çözmenin öncelikleri içerisinde bulundurduklarını belirtti.

Tekir yaylasının nüfusunun yaz aylarında 250 bini aştığını ifade eden Pekar,  “Akçatekir Yaylası da yine nüfusun yoğun olduğu ve suyun yetersiz kaldığı bir yer. Uzun zamandır bu bölgelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız tespitlerden mevcut pompaların ihtiyacı karşılamadığını gördük. Kısa bir zamanımız vardı ve bu sırada yenileme yapmamız çok zordu. Ancak çalışma arkadaşlarım özverili çalışmaları doğrultusunda mevcut tesisi en iyi hale getirdiler. Vatandaşlarımıza müjdeyi verebiliriz. Susuzluk sorunu çeken, yayla ve deniz turizmi yaygın olan yerlerin su problemlerini en iyi hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İncelemeler sırasında ASKİ Genel Müdürü Pekar’a eşlik eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, “Yayla turizminin geliştiği bir bölgeyiz ve yaz dönemlerinde nüfusumuzda yoğun bir artış oluyor. Bugüne kadar vatandaşlarımız ciddi su sıkıntısı çekiyordu.” dedi.

Öte yandan, ASKİ tarafından yapılan etüt çalışmaları neticesinde pompaların yetersiz olduğu tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Şekerpınar’da su kaynağından 800 metre kottan bin 400 metrede bulunan Tekir içme suyu deposuna su iletildi. Akçatekir’e ise 3 ayrı terfi istasyonu ile su ulaştırıldı.

Tüm bu istasyonların pompa sistemleri yenilenirken sistemin, Haziran ayı başında devreye alınarak işler hale getirildiği bildirildi.

Yapılan çalışmaların ardından yaylacıların, 2015 yazı ve sonrasında Tekir ve Akçatekir yaylalarında kesintisiz bir şekilde su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kaydedildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir