• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Mersin`in camileri çocuklarla doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Medine Camii İmam-Hatibi Abdullah Kuşkıran, yaz Kur`an kurslarında geçen senelere göre daha iyi bir yoğunluk olduğunu söyledi.

Okulların tatile girmesinden sonra 22 Haziran`da başlayan yaz Kur`an kursları ile birlikte Mersin`de bulunan camiler, çocukların eğitim yuvası haline geldi. Sabah 9.30`da başlayan eğitim, öğle saat 12.30`a kadar devam ediyor. Çocuklar camide hem Kur`an-ı Kerim hem de diğer dini bilgileri öğreniyorlar.

Mersin`in merkez Toroslar ilçesinde bulunan Medine Camii İmam-Hatibi Abdullah Kuşkıran, yaz Kur`an kursları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Geçen senelere göre daha iyi bir yoğunluk var”

Geçen senelere göre yaz Kur`an kurslarına daha yoğun bir teveccüh olduğunu ifade eden Kuşkıran şunları söyledi: “22 Haziran itibari ile bütün Türkiye`de olduğu gibi camimizde de yaz Kur`an kurslarımız başladı. Bu sene öğrencilerimiz kurslarımıza kayıtlarını yaptırdılar. Geçen senelere göre daha iyi bir yoğunluk var. Her geçen gün kayıt yaptırmaya gelen çocuklar var. Geçen senelerde bu kadar kayıt olmuyordu yaş sınırı nedeniyle. 5-6 senedir böyle bir sorunumuz yok çok şükür. Gelen öğrencilerimizden hiçbir şey istemiyoruz. Sadece isimlerini ve TC kimlik numaralarını kayıt ediyoruz.”

Öğrencilere Kur`an-ı Kerim dersi verdiklerini ifade eden Kuşkıran, “Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığı`nın ücretsiz olarak dağıttığı iman, ahlak ve ibadet esaslarını anlatan kitaplar veriyoruz. Yaz kursları sadece yeterli olmuyor. Bunu 28 senelik görev hayatımdan biliyorum. Yaz kursları yeterli değil. Yaz ayından sonra bir ay ara verdikten sonra yine öğrencilerimizi kabul ediyoruz.” diye konuştu.

“Veliler, çocuklarının üzerinde dursunlar”

Camiden sonra velilerin çocukları üzerinde durması gerektiğinin altını çizen Kuşkıran, “Velilerimizden ricamız bir Müslümanın kendi kutsal kitabını bilmemesi kadar ayıp bir şey yoktur. Kendi kitaplarını yani Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeleri için onları davet ediyoruz. Öğrenciler geldikten sonra öğrencilerin velileri tarafından takip edilmesini istiyoruz. Kendi çocuklarına önem verilirse inşallah öğrencilerimiz kendileri Kur`an-ı Kerim öğrenecekler ve hayatlarında tatbik edeceklerdir.” diye belirtti.

Ders aralarında camii bahçesine oyun oynayan çocuklar, Kur`an-ı Kerim`i çok sevdiklerini belirterek bir an önce bunu başarmayı istediklerini söylediler.       (Osman Öksüz-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir