• DOLAR 32.558
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2447.868
  • ...
Diyarbakır camileri çocuklarla şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da okulların kapanmasından sonra Yaz Kur`an Kurslarına akın eden çocuklar camileri şenlendirmeye başladı. Camilerde Kur`an-ı Kerim, siyer ve ilmihal konularında ders alan çocuklar, sokakta oynayan bütün arkadaşlarını camilere davet etti.

Her yıl okulların tatile girmesinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur`an Kurslarında yaşanan yoğunluk devam ediyor. Sabah erken saatlerden itibaren camilere akın eden çocuklar ders saatlerini büyük bir heyecanla beklerken, Kur`an öğreticileri de camilerde hazır bulunuyor.

Camilere gelen öğrencilere, Kuran`ı Kerim, tecvit, ezber, akait, temel dini bilgilerden oluşan dersler veriliyor. Çocukların derslerde çok istekli oldukları görülürken arkadaşlarıyla beraber camiye geldiğini belirten Mehmet Nezir, tatilini Kur`an-ı Kerim dersi alarak, teravih namazlarını kılarak geçirdiğinin söyledi.

Camide ders alan çocuklardan Muhammed Türk ise okulların kapanmasından sonra başlayan yaz tatilini, camiye gelip Kur`an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenerek geçirdiğini dile getirdi. Yaz Kur`an Kurslarında fıkıh ve siyer dersi aldığını söyleyen Muhammed Serin, sokakta vakit geçirmediğini, camide ders almaktan dolayı mutlu olduğunu ve tüm çocukların camiye gelmesini gerektiğini ifade etti.

Camiye Kuran`ı Kerim öğrenmek için geldiğini ifade den Edanur Dilek ise “Camide arkadaşlarımız ile beraber Kur`an-ı Kerim, namaz ve oruçla ilgili dersler alıyoruz. Bu dersler sayesinde dinimizi öğreniyoruz.” dedi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir