• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Duyarlı esnaflar Ramazan ayına  hürmeten iş yerlerini açmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı boyunca işyerlerini kapatarak büyük bir toplumsal duyarlılık gösteren esnafların işyerlerine ‘Ramazan ayı dolayısı ile kapalıyız` yazılarını asarak sergiledikleri bu davranış  takdir ile karşılandı.

Vatandaşlar, esnafların büyük bir duyarlılıkla işyerlerini kapatmasını  güzel bir davranış olarak duyarlılık örneği  olarak nitelerken, esnaflar ise Ramazan ayının bitmesinin ardından çalışmaya kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getiriyorlar.

Yaklaşık 10 yıldır lokanta dükkânı işlettiğini belirten Nedim Cuban, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da, işyerinin üzerine ‘Ramazan ayı dolayısı ile kapalıyız` yazısını asarak Ramazana hürmeten işyerini açmadığını belirterek, “Biz yiyecek ve içecek sattığımız için ve bizim işimiz anında tüketim olduğu için bu ayda işyerimizi açmak, bir Müslüman olarak ağırımıza gidiyor. Allah (cc) herkese bu bilinci nasip eder. Gönül isterdi ki ülkemiz İslam hukuku ile yönetilsin. Herkeste İslam liderinin vermiş olduğu karar ile hareket etsin.” dedi.

Hava ne kadar sıcak olsa da, bu yıl hamd olsun oruç tutanların çoğunlukta olduğunu gördüklerini belirten Cuban,  “Tabi bunun yanı sıra üzülerek belirtmek istiyorum ki, oruç tutmayanlar da var. İşletmelerini açan işyeri sahiplerinin en azından Ramazan ayına ve oruç tutanlara hürmet etmesi gerektiğini belirten Cuban, “Son zamanlarda çok fazla göç alan iller arasındayız. Dolayısıyla yolcusu var, şeker hastası var, çocuğu var. Ramazan dolayısıyla duyarlı olan işletmeler işyerlerini açmıyorlar. Açan işletmelerimizin de usulüne uygun hareket ederek orucunu tutan vatandaşlarımıza saygı niteliğinde işletmelerin iç tarafı görünmeyecek şekilde perde çekmesi gerekir. İnşallah Ramazan ayının bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bazı lokantaların   Ramazan ayındaki bu durumu fırsat bilerek tadilat ve düzenleme çalışması yaptığı görüldü. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir