• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Esirlerin Piri Bergusi, Eski Esir Nafi`yle Evlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli vatandaşlar dün (18 Kasım Cuma) Ramallah yakınlarındaki Kuber köyünde Filistinli esirlerin özgürlüğüne kavuşan piri Nail El-Bergusi`nin özgürlüğüne kavuşan kadın esir İman Nafi` ile evliliklerini kutladı.
 
İşgal zindanlarında bulunmaları nedeniyle 32 yıl geciken bu evlilik için yapılan görkemli törene Filistin halkının çeşitli kesimlerinden birçok vatandaş katıldı.
 
Cuma gecesi yapılan ve özgürlüğüne kavuşan çok sayıda eski esirle birlikte vatandaşların da katıldığı kına gecesinde ise Kudüs İslami Marşlar Ekibi ile bazı şairler geceye renk kattı.
 
Düğün töreninde konuşan Nail El-Bergusi, törenin tüm Filistinliler için ulusal bir bayrama ve Filistinlilerin her türlü zorluğu aşmaya güçlerinin yettiğini gösteren bir kanıta dönüşmesini istediğini söyledi.
 
Esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan Nail El-Bergusi, serbest kaldıktan birkaç gün sonra esirler davası uzmanı eski kadın esir İman Nafi` ile nişanlanmıştı. İman Nafi`nin de Siyonist işgal zindanlarında yaklaşık on yıl yattığı bildirildi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir