• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu`nun yağmurlu, Doğu Anadolu`nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer hafif sis görülmesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Mevsim normallerinin batı bölgelerde 2 ila 4, doğu kesimlerde 4 ila 6 derece altında seyredecek.

RÜZGAR : Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin doğusu çok bulutlu geçecek. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin güneyinde hafif sis olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ile sabah saatlerinde Adana ve Mersin çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, bölgenin doğusu çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Ardahan dışında bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA:

Ankara: Parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek. (-3/10)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu (6/13)
İzmir: Az bulutlu ve açık (7/15)
Konya: Parçalı bulutlu (-1/6)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (11/18)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (10/18)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (8/11)
Batman: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (8/13)
Şanlıurfa: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (8/10)
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (5/7)
Mardin: Sağanak yağışlı (6/10)
Hakkari: Karla karışık yağmurlu (0/7)
Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (-4/9)
Bingöl: Karla karışık yağmurlu (1/6)

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir