• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
`Mursi`ler kaybetmeyecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan yetkililerine verilen idam kararlarının onanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bursa`da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, söz konusu idam kararlarına sert tepki göstererek verilen idam kararlarının haksız ve hukuksuz olduğunu ifade etti.

İdam kararlarının Mısır halkına bir zarar veremeyeceğini de belirten yetkililer Muhammed Mursi`nin kaybetmediğini ve Mursi`lerin asla Firavunlara yenilmeyeceğini sözlerine eklediler.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Adaleti Savunanlar Derneği (AS DER) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk, ayın 16`ı itibariyle Mısır`da tekrar yüz kişinin yargılandığı ve idam kararlarıyla ilgili başta Mursi olmak üzere diğer ihvan liderlerinin haberini üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

 “Müslümanlara Ramazan`ın hazzını tattırmamak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar”

Bütün dünya mazlumlarının infial halinde olduğunu ifade eden Çelenk, gerek Mısır`ın gerekse de İslam ülkelerinde ki batı ve Siyonist İsrail destekli olayların hep Ramazan öncesinde ve Ramazan ayında ortaya çıktığını söyledi.

Çelenk, “Müslümanların büyük sabırsızlıkla bekledikleri 11 ayın sultanı Ramazan ayında büyük vecd ile yapacakları ibadet belki vecd ile yapacakları duayı kana bulandırarak o hazzı Müslümanlara tattırmamak için ellerinde gelen gayreti gösteriyorlar. Ramazan öncesi Mursi`ye verilen idam kararı da yıllarca uygulanan planlı organizasyonun bir parçası olarak bu senede sergilenmeye konulmuştur. Sadece Mısır da mı? Hayır. Malum Arap baharı diye başlayan faaliyet öncelikle Arap ülkelerinde uygulanmış ve İslam âlemini maalesef kaosa sürüklenmiştir. Başta Mısır, Irak ve Suriye olmak üzere ülkeler perişan edilmiştir.”diye konuştu.

 “Mursi kaybetmeyecektir… Mursiler kaybetmeyecektir”

Darbeci ve cuntacı Sisi`nin verilen idam kararlarını onaylattığı zamana işaret eden Çelenk, “Sisi öyle bir zamanda bu kararı mahkemeye verdirtiyor ki; tam Avrupa gezisi öncesinde birilerine mesaj gönderiyor. ‘Siz ne emrettiniz de yapmadım. Ona göre benim İslam ülkelerine karşı korunmam ve desteklenmem için, mali destek için sizde gereğini yapın.` diyor. Ama zulüm payidar olmayacaktır. İnşallah kazanan İslam olacaktır.  Mursi kaybetmeyecektir. Mursiler kaybetmeyecektir. Onlar velev ki idam edilseler bile, yükselecekleri yer şehadet makamıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hasan Şenol ise, verilen idam kararların onaylanmasının zamanlamasına dikkat çekti.

“Her yıl Ramazan öncesi Siyonistler Müslümanlara kan kusturuyor”

Müslümanların Ramazan öncesi böyle bir acı ile karşı karşıya bırakılmasının küfür için artık bir ahlak haline geldiğini söyleyen Şenol, dünyanın birçok yerinde Müslümanlara kan kusturan İsrail ve avenelerinin Mısır`da da Muhammed Mursi ve ihvan üyelerinin idam kararlarını sağlayan güç olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Allah onları muhakkak bu zulümden kurtaracaktır”

Sisi ve kukla yönetiminin Mısır`ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı takındığı tavrı tarihte aramak gerektiğini belirten Şenol, “Unutulmamalıdır ki Musa`nın Rabbi yetişti ve Firavun Kızıldeniz`de gark oldu. Rabbi Hz. İbrahim`i (A.S) ateşte yakmadı. Ve bugünde Muhammed Mursi ile arkadaşları da Rabbi olan Allah`ın yardımını görecek ve bu zulümden muhakkak kurtulacaklardır. ”ifadelerine yer verdi.

“Mısır`da başlayan bu ateş söndürülmeli”

Başta Türkiye`de olmak üzere tüm dünya liderlerine de seslenen Şenol, verilen idam kararlarının biran önce durdurulması yönünde çaba ve gayretin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Şenol, “Aynı zamanda diyoruz ki; şayet Mısır`da Müslümanlara karşı başlayan bu ateş eğer söndürülmezse Siyonist İsrail tarafından tüm ülkelerine sıçratılabilir. Biran önce bu ateşin söndürülmesi gerektiğini söylüyor herkesin bu konuda üstüne düşeni yerine getirmesini diliyoruz.”şeklinde konuştu.

“Mursi ve arkadaşlarının idam kararlarının onaylanması birinci önceliğimiz olmalı”

Söz konusu idamların onaylanmasını Cuntacı zihniyetin bir taktiği olarak yorumlayan Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu(USAP) Başkanı Azmi Ayyıldız ise şunları söyledi:

“Şuanda her şey Türkiye`de koalisyon ve seçimlere odaklanmış durumda. Ama öbür taraftan dünya kamuoyunun baskısına ihtiyaç duyulan bir durum yaşanmakta.  Mursi ve arkadaşlarının idam kararlarının tekrar onaylanması birinci önceliğimiz olmalı. Haksız adaletsiz bir yargılanma yapıldı.”

“Mısır ve Sisi yönetiminin bu idamları fiilen gerçekleştireceğini düşünmüyorum”

Mısır ve Sisi yönetiminin bu idamları fiilen gerçekleştireceğini düşünmediğini belirten Ayyıldız, Sisi`nin hem Mursi hem de ihvan yetkililerini elinde tutarak kendi iktidarını meşrulaştırmak için pazarlık konusu yapacağını düşündüğünü söyledi.

Ayyıldız, “Bu idam girişimlerini müebbette çevirmek, belki bir şeyler karşılığında hem Mısır hem de kendi iktidarı arasında bir şeyler alarak daha uzun vadeli hapislere ve sürgünlere çevirmek gibi yöntemler izleyebilirler. Ama bu durum yargılamanın adaletsizliğini ortadan kaldırmaz. Bizlerin doğru tavır ve ilke üzerinden hareket edip Mısır`da ki yargılamaların adil yapılması için kamuoyu oluşturmaya katkı vermemiz lazım diye düşünüyorum.”diye konuştu.

“Müslümanların sessizliği Bangladeş`te de bir idam kararının verilmesine neden oldu”

Dünya  genelindeki Müslümanların sessizliğinin Bangladeş de bir idamın daha gelmesine sebep olduğunu belirten Ayyıldız, bu durum karşısında tepki vermek için dindar Müslüman olmaya gerek olmadığını, bu hususta, liberallerin, sosyal demokratların, solcuların, aktivistlerin muhalefet partilerinin hatta yurt dışında bulunan insaf ve vicdan sahibi tüm insanların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. (Zeki Aras – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir