• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
İdam kararlarının Mısır`daki vahşetin tescilidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed Mursi`ye verilen idam kararının onanmasına tepki gösteren STK temsilcileri, Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan üyelerine verilen idam kararlarının darbe ile beraber Mısır`da yaşanan vahşetin tescili olduğunu ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisinin olmadığını belirttiler.

Emperyalistlerin her yıl Ramazan ayında bilinçli bir şekilde Müslümanların yüreklerini sızlattıklarını belirten STK yetkilileri, Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın da bugün yeni katliamlara kapı araladığına dikkat çektiler.

“Bu karar insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır”

İdam kararlarının onanmasının Mısır'daki vahşetin bir tescili olduğunu belirten Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, “Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi yoktur.”dedi.

Evyapan, “Bu karar, insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Muhammed Mursi ve İhvan mensupları, gayrimeşru mahkemede gösterdikleri dik duruşlarıyla bütün Müslümanların, dünyadaki bütün vicdanlı insanların şimdiden onur ve gururu oldular.”ifadelerini kullandı.

“Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekeleridir”

Batı dünyasının her yıl bilinçli bir şekilde Ramazan ayında ya İslam coğrafyalarını işgal ettiklerini vurgulayan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ise, geçen yıl yine Ramazan ayı öncesi İhvan liderlerine idam cezaları verildiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı.

“Yine aynı şekilde geçen yıl Ramazan ayının ilk günlerinde Siyonist İsrail Gazze`yi bombalayarak oradaki kardeşlerimizi şehit etmişti. Bu yılda yine Ramazan ayının ilk günleri ve yine emperyalistlerin destekçileri sahnede. Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekeleridir. Hepsini kınıyor ve lanetliyoruz.”  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir