• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Adana`da anıza doğrudan ekim yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Ceyhan ilçesinde hasadı yapılan anıza doğrudan ekim yapabilen traktörün tanıtımı yapıldı.

Ekim alanında incelemede bulunarak, üreticilerden bilgi alan Adana Valisi Mustafa Büyük, çiftçilere anızları yakmamaları konusunda uyarılar yaptıklarını, konulan yasaklara uymayan kişilere de ceza verileceğini söyledi.

Anız yakılmasını önlemek amacıyla her türlü yaptırım, tedbir ve kontrolleri yaptırdıklarını belirten Vali Büyük, "Anız yakılmasını önlemek amacıyla cezalar verilmesine rağmen, maalesef bunu önlemede zorluklar çekiliyordu. Anız yakılmadan gerçekleştirilen ekimin her yönüyle kolaylıkları ve faydaları var.” ifadelerini kullandı.

“Anız yakılması her yönüyle zararlı”

Çiftçilerin daha iyi üretim yapabilmesi ve yüksek verim alabilmesinin yanında çevrede oluşabilecek olumsuzlukların önlenmesine de değinen Vali Büyük, “Anız yakılması her yönüyle zararlı, toplum açısından çok ciddi tehlike ve tehditler içeren olumsuz bir harekettir. Yakma işleminden uzak durmak için gerekli tedbirleri de almak gerekiyor. Anız yakmadan doğrudan toprağa çokta olumlu ve verimli bir kazanç sağlayacak ekim gerçekleştirmiş oluyor. Bu sezonda inşallah hayırlı olur. Hoşumuza gitmeyen ve istemeden de olsa ciddi maddi yaptırımlar uyguladığımız aynı zamanda cezalar verdiğimiz çiftçilerimize, bunu yerine daha doğru yöntemi de nasıl yapması gerektiğini bu vesileyle göstermiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt ise, Çukurova bölgesinin 445 bin 180 hektarlık alanıyla Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezi olduğuna değindi.

Yapılan açıklamaların ardından, hasadı yapılan buğday tarlasına ikinci ürün mısırı doğrudan ekimi yapabilen traktörle tohumlar toprakla buluşturuldu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir