`Ramazan`da lokmalarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım!`
Ramazan`da 3 bin fakir aileye yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Adana Umut Der, "Lokmalarımızı kardeşlerimizle paylaşalım!" sloganı ile hayırseverleri bu kampanyaya destek olmaya davet etti.
Adana`da fakir ve ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Adana Umut Der Gıda Bankası, Ramazan ayında binlerce kişiye yardım etmeye hazırlanıyor.
Ramazan`da yapılacak faaliyetlerle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan dernek başkanı Abidin Serin, kendilerine müracaat eden ihtiyaç sahibi yaklaşık 3 bin aile bulunduğunu belirterek, hayırseverlerin kendilerine destek sağlamaları durumunda tüm bu ailelere yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
“Lokmalarımızı kardeşlerimizle paylaşalım!”
Adana`da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren binlerce yetim, dul ve yoksulun bulunduğuna dikkat çeken Serin, “Ramazan ayında zekât, infak ve sadakalarımızla ihtiyaç sahiplerine ulaşalım, lokmalarımızı kardeşlerimizle paylaşalım. Komşusu açken tok yatmak olmaz!” ifadelerini kullandı.
“Fakir zengine, zengin de fakirlere muhtaç”
Zengin, fakir tüm insanların yaşamın idamesi için birbirine muhtaç olduğunun altını çizen Serin, Allah-u Teâlâ, kimisini fakir kimisini de zengin yaratmış. Bunu hikmeti de hayat devam etsin. Bütün insanlar zengin olsa idi çalışacak insan bulunamayacaktı, işler yürümezdi. Bütün insanlar fakir olsaydı bu sefer çalışabilecekleri bir ortam bulamayacaklardı. Buradan şunu anlıyoruz ki her ne kadar fakir zengine muhtaç olsa da zengin de fakirlere muhtaç.”diyerek fakirliğin insanların tercihi ile değil Allah`ın dilemesi ile olduğunu vurguladı.
“Ramazan`da zenginler açların ne çektiklerini hisseder”
“Bazı zamanlar var ki insanların duygularını depreştirir, işte Ramazan bunların başında gelir. Ramazan denince akla yardımlaşma gelir.”diyerek sözlerini sürdüren Serin, orucun çok önemli ibadetlerden biri olduğunu belirterek “Allah-u Teâlâ oruçlu iken sahurdan iftara kadar yemeği içmeyi yasaklamıştır. Bunun hikmetlerinin başında şu gelir. Zenginler, açların ne çektiklerini hissetsinler. İnsan bir şeyi hissederse ona daha çok yoğunlaşır. Açlığın ne olduğunu bilen kişide, aç olan insanlara yardım duygusu gelişir.” şeklinde konuştu.
“Biz fakirle sizin aranızda köprü olmaya hazırız”
İslami sistemlerde fakiri gözetmenin devletin işi olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Serin, “Devlet zekâtı toplar ve tespit ettiği fakirlere onu verirdi. Hz Peygamber ve 4 halife zamanında bu iş böyle yürütülüyordu. Osmanlı döneminde ise sadaka taşı sistemi vardı. Zengin oraya sadaka ve zekâtını bırakır, fakir de ihtiyacı kadarını gelir oradan alırdı. Ama günümüzde maalesef böyle sistemler olmadığı için bunu yapma görevini sivil toplum kuruluşları yürütüyor. Bu noktada Adana Umut Der Gıda Bankası olarak sizin aracılığınızla zenginlere seslenmek istiyorum. Biz fakirle sizin aranızda köprü olmaya hazırız. Şimdiye kadar bu görevimizi yaptık bundan sonrada sürdüreceğiz” dedi.
“Her ay 400 aileye yardımda bulunuyoruz”
Adana Umut Der Gıda Bankasının 2008 yılında kurulduğunu hatırlatan Serin, ilk başlarda her ay 10 aileye yardımla işe başladıklarını şu an ise her ay yaklaşık 400 aileye yardımda bulunduklarını belirtti. Serin, bu rakamların her ay sürekli yardım ettiklerine ait olduğunu, bunun dışında Van depreminde binlerce aileye yardım ettiklerini yine Suriyeli mültecilere yardımlarının aralıksız sürdüğümü ifade etti.
“Hedefimiz; 3 bin aileye yardımda bulunmak”
“Yarım hurmayla da olsa kendinizi ateşten koruyun!” şeklindeki hadisi hatırlatarak hayırseverleri kendilerine destek olmaya davet eden Serin, “Ramazanda bizim hedefimiz, bize yardım talebi ile müracaat eden 3 bin aileye yardımda bulunmak. Gönül isterdi ki tüm bu ailelere yardımda bulunabilelim. Eğer hayırseverler bize gerekli desteği sağlarsa bu ailelere gerekli yardımları yapabilmemiz mümkün. Artık Ramazan`a girmiş bulunuyoruz. Hayırseverlerin zekât, sadaka ve fitrelerini fakirlere ulaştırmaları konusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Bu konuda dernek üye ve gönüllüleri ile çalışmalarımız sürüyor.”diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)