• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Ramazan yine bereketiyle geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çarşı pazardaki hareketlilik de arttı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber piyasada sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa rağmen, esnaf yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını söyledi.

Ramazan ayı öncesi yaşanan piyasa hareketliliğini İLKHA`ya değerlendiren çarşı esnafından Osman Yıldırım, Ramazan bereketinin bambaşka olduğunu söyledi ve bunu bütün açıklığıyla gördüklerini kaydetti.

Sofraların vazgeçilmesi hurma cep yakıyor

Ramazanın bereketiyle beraber hurma başta olmak üzere tüm ürünlerini sergilemeye başladıklarını ve tezgâhlara indirdiklerini belirten Yıldırım, “ Çok şükür birkaç günden beridir işlerimiz güzel. Şuan da en çok satılan hurma Medine ile Kudüs hurmasıdır. Her ne kadar bunların fiyatları yüksek olsa da, artık insanımız ucuz hurmaya itibar etmiyor. Yiyebileceği hurmayı alıyor.” dedi.

Hurma fiyatları ile ilgi de bilgi veren Yıldırım, 25 liradan Medine hurmasını, 50 liradan da Kudüs hurmasını satışa çıkarttıklarını söyledi.

Ramazan öncesi satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünal Sevinç isimli esnaf ise, tezgâhlarında şuan en çok satılan ürünün ceviz olduğunu söyledi.

Sevinç, “Bunun yanı sıra fındık, incir kayısı ve kuru üzüm satışları da iyi. Bursalı hemşerilerimizin de bu vesileyle Ramazanını kutluyor, sağlık, sıhhat ve huzur getirmesi temenni ediyoruz.” dedi.  (Zeki Aras - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir