• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Mursi ve Biltaci`nin çocuklarından ilk açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Kahire'de görülen "casusluk" ve "hapishaneler baskını" davalarında yargılanan Muhammed Mursi için ilk davada 25 yıl hapis ikincisinde ise idam kararı verilmişti.

Rabia Meydanı'nda şehit edilen Esma'nın babası Muhammed Biltaci için de idam kararı verildi.

Mursi'nin oğlu ve aynı zamanda avukatı olan Usame Mursi ve Biltaci'nin oğlu Ammar Biltaci bu kararlar hakkında ilk kez konuştu.

İşte o açıklamalar:

AMMAR BİLTACİ: "ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Bu karar sürpriz olmadı. Askeri darbeyi yapanlar İsrail ile birlikte hareket ediyor. Bu kişiler için Filistin halkına destek vermek bir ihanettir. Yani askeri darbeye ve İsrail'e karşı duruşundan, Filistin halkının yanında oluşundan dolayı babama bu cezayı verdiler. Bu bir mahkemenin kararı değil bu bir askeri yönetimin kararıdır. Mısır halkı bunu karşılıksız bırakmayacak ve barışçı bir şekilde mücadeleye devam edecektir. Askeri makamlarca verilen bu karara halk asla boyun eğmeyecektir. Mübarek zamanında herkes sokaklarda ve caddelerde öldürüldü. Böyle bir karar çıkacaksa bunun Mübarek için çıkması gerekir. Biz zafere ulaşıncaya kadar büyük kitleler özgürlük için canını feda ettiler. Şu anda insanlığı yok eden bu kararları şiddetle reddediyoruz. Kararlar Mursi'ye karşı değil bütün halka karşı verilmiş bir idam kararıdır. Elbette bu askeri rejime karşı dimdik duracağız. Asker yönetim halka yönelik infaz gerçekleştiriyor.

USAME MURSİ: "HALKIMIZ İÇİN DAHA AĞIR BEDELER ÖDEMEYE DE HAZIRIZ..."

Mahkeme salonundan Türkiye TV'lerine açıklamalarda bulunan Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi de şu çıklamalarda bulundu:

"Bu birkaç aydır devam ediyor. Kararların hepsi siyasi şüpheler üzerinde verildi. Mısır yargısı isteyerek askeri rejimin istekleri doğrultusunda karar almaktadır. Dolayısıyla bu kararlar bizim yaşadığımız sürece ek olarak bir ek getirmemiştir. Sadece bildiğimiz Mısır devrimi devam etmektedir ve bizim devrimimizin kimi hedef aldığı bellidir. Biz bu kararların arkasındaki isimlere karşı mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz ve savaşımız bütün mısır halkının ve devriminin savaşı ve mücadelesidir."

"TÜRKİYE HALKINA SESLENİYORUM"

"Bildiğiniz gibi uluslararası kamuoyu darbecilerin ve zulmedenlerin yanında duruyor. Ben şu anda Türkiye halkına sesleniyorum: Askeri darbeler altında insanların neler yaşayacağını onlar iyi biliyor. Darbeler sonucunda çıkan durum sadece başkana karşı değil halka karşı oluyor ve halka zarar veriyor. Bu karar ve darbeler sonucu alınan kararlar Arap ve Ortadoğu ülkelerinde sadece halklara değil inançlara da dokunuyor. Bunlar Siyonizm himayesi altında İslam'a karşı yapılmış saldırılardır."

MURSİ'DEN ERDOĞAN'A MESAJ!

Konuşması sırasında Erdoğan'ın okuduğu şiire atıfta bulunan Mursi şunları söyledi:

"Biz iman ediyoruz ve inanıyoruz ki camilerimiz kışlalarımız, kubbelerimiz miğferimiz, minarelerimiz oklarımız ve camilerde namaz kılanlar bir ordunun bireyleridir ve bu ordu bizi zafere götürecek bir ordudur."

HÜR HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir