• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mesanesinden Büyük Taşlar Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Osmaniye Devlet Hastanesi Üroloji servisine prostat şikayeti ile başvuran ve ameliyat edilen emekli taksi şoförü Ferudun Özsoy’un (75) mesanesinden çıkartılan üç adet taşın büyüklüğü görenleri hayrete düşürdü.

Üroloji Uzmanı Dr.Abidin Yıldırım tarafından ameliyata alınan 4 çocuk babası Özsoy, vücudundan çıkan taşları görünce kendisi de inanamadı.
 
Hastanede böyle bir olayı ilk kez yaşadıklarını kaydeden Dr. Abidin Yıldırım yaptığı açıklamada “Hastamız bize son 10 yıldır sık sık böbrek taşı düşürdüğünü söylüyordu. Son bir yıldır da prostat rahatsızlığı konusunda şikayetleri ortaya çıkmıştı. Hastamızın yapmış olduğumuz tetkiklerinde mesanesinde taşları görünce bu büyüklükte bir taş olabileceğine inanmadık. Ameliyatını yaptıktan sonra üç adet 4’er santim çapında yaklaşık 13 santim hacimli taşları görünce büyük bir şaşkınlık yaşadık. Prostat şikâyeti olup da mesane taşı nedeniyle gelen hastalarımız olmakla birlikte bu kadar taşı ilk defa görmekteyiz. Hastamız şimdi gayet sağlıklı, yarında taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.
 
20 yıldan bu yana emekli hayatı yaşadığını kaydeden Ferudun Özsoy ise 45 yıldır taş düşürdüğünü fakat bu kadar büyüklükte taşlara ilk kez gördüğünü söyledi.
 
Özsoy, ameliyat sonrası oldukça rahatladığını kaydederek doktorlara teşekkür etti.
1966 yılından bu yana taş düşürdüğünü ifade eden Ferudun Özsoy, “Son dört beş aydan bu yana bunun çaresini aradım. En sonunda doktoruma müracaat ettim. Allah razı olsun doktorumdan beni bu derdimden kurtardı. Bu taşlarında bu kadar büyüdüğünü ilk defa görüyorum. Taşları ilk gördüğümde hayret ettim. Ben 1966 senesinden bu yana çok sayıda taş düşürdüm. 75 yaşındayım. Her sene taş düşürüyorum. Genelde fındık kadar falan oluyordu. Dört sene önce de taş kırdırmıştım. Şu andaki bu taşlar 4 senede büyümüş. Dört sene evvel yoktu bu taşlar.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir