• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Aytaç Baran katledildiği yerde anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da uğradığı suikast sonucu katledilen Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran, katledildiği yerde anıldı.

İstasyon Meydanı`ndaki Sümer Camii`nde bir araya gelen Baran`ın sevenleri ve yakınları, suikastın gerçekleştiği Şehitlik Mahallesi`ne doğru yürüdü.

Yürüyüş esnasında sık sık tekbirler getiren grup, ‘Taşeron PKK Kürdistan`dan defol`, ‘Vur vur Hizbullah, PKK`ye vur`, Meclis Sılho`ya mezar olacak`, La ilahe illallah, biji biji Hizbullah`, ‘Dişe diş, kana kan, intikam intikam`,‘Zalimler için yaşasın cehennem` ve ‘Şehit Aytaç yolun yolumuzdur` sloganları attılar.

Baran`ın katledildiği yerde toplanan grup, ‘Katilleri savunma, kardeşine sahip çık`, ‘Şehit Aytaç Baran yolun yolumuzdur` ve ‘Şehide selam, direnişe devam` pankartları açtılar.

Muhammed Abdulhadioğlu`nun okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan anmada, Aytaç Baran`ın yakın arkadaşı İbrahim Yaz, Baran`ın hayatından kesitler sundu.

“Aytaç`ın nazarında İslam ahlakını görüyorduk”

Baran`ın İslam ahlakıyla ahlaklandığını ve hayatını bu doğrultuda sürdürdüğünü belirten Yaz, “Aytaç`ta İslam ahlakını görüyorduk. Doğrusu, ona çok imreniyorduk. O, bir şehadet aşığıydı. O sadece yetimlere babalık yaptı. Kendisi fakir bir insandı ama hep fakirlere yardım etti. Kıt kanaat geçiniyordu. Yardım dağıttığı koliler vardı. Biz, bir gün olsun onun o kolileri evine götürdüğüne şahit olmadık. Allah`ın izniyle bizler onun bu kutlu mirasına sahip çıkacağız ve onun yolunu sürdüreceğiz. Bu bayrağını hiçbir zaman indirmeyeceğiz.” dedi.

“Her tür sıkıntıda daima en önümüzdeydi”

Hiçbir zaman tehdit baskılardan korkmayan Baran`ın, en zor anlarda bile daima ön saflarda durduğunun altını çizen Yaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her tür zorluklarda, her tür sıkıntıda daima en önümüzdeydi. O korkmuyordu, cesurdu. 6-8 Ekim olaylarında derneğin etrafını sardıkları zaman Aytaç kardeşimiz derneğin penceresine çıktı ve oraya toplanmış yaklaşık 500 insana seslendi. Onlara, ‘Kardeşi kardeşe kırdırtmayın. Kürdü Kürde kırdırtmayın. Bizler de Müslümanız, bizler de bu halkın evladıyız. Sizi oyuna getiriyorlar, bu fitneye ortak oluyorsunuz. İyi bilin, biz Müslümanız, kimseye boyun eğmeyiz. Biz, bu savaşın taraftarı değiliz. Bu oyuna alet olmayın. Bu insanların anaları ağlamasın` dedi. Aytaç ağabey bunu söylediği zaman o kalabalıktaki herkes ona alkış tuttu. Herkes onu alkışladı ve geri döndüler. Ey zalimler! Siz, böyle bir iyilik adamını, böyle bir barış adamını katlettiniz. Ciğerimizi yaraladınız, o bizim gülümüzdü.”

Yaz`ın konuşmasının ardından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu açıklamalarda bulundu. (Hamza Adiyaman/M.Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir