• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Gercüş'e aile hekimi uzmanı atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gercüş İlçe Devlet Hastanesine aile hekimi uzmanı atandı. 1988 Batman doğumlu Dr. Orhan Yıldız hasta kabulüne başladı.

Orta öğrenimini Batman’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Yıldız, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalında ise Tıp Uzmanlığını yaptı. Batman Kamu Hastaneleri birliğine bağlı sağlık tesisi olan Gercüş Devlet Hastanesine ataması yapılan Yıldız hasta kabulüne başladı.

Dr. Yıldız, aile hekimi uzmanının poliklinik hizmetleriyle ilgili, “Aile hekimleri, iç hastalıkları, kadın hastalıkları-doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, psikiyatri branşlarında belirli sürelerde rotasyon yaparak temel hastalıkların önlenmesi ve tedavisindeki bilgileri edinirken, aile hekimliğine özgün yaklaşımları da öğrenerek ve içselleştirerek eğitimlerini tamamlarlar ve uzman hekimler olarak sağlık bakım ekipleri içinde yerlerini alırlar.” dedi.

Aile hekimliğinin, hastalarında yaş, cinsiyet, organ ya da sistem ayrımı yapmadığını belirten Yıldız, “Eğitimi dahilindeki tüm hastalara hizmet verir. Amacımız her bireyin sağlık düzeyini yükseltmek ve daha sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Kişilerin talep ettikleri tüm sağlık konularında onları bilgilendirerek kişilerin kendi sağlıkları konusunda daha fazla söz sahibi olmalarını ve kendi kararlarını oluşturabilmelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.          (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir