• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Güneş: Bölgede ikinci bir İsrail kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimlerde AK Parti hükümetinin bölgeden adeta silinmesiyle birlikte HDP`nin belli kesimlerden aldığı destekle barajı aşmasını ve ardından bölgede Müslüman Kürt halkına yönelik yapılan saldırıları ve suikastları değerlendiren Araştırmacı-Yazar Emin Güneş, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Barış sürecinin, tarafların kendini tahkim ederek Müslümanları sindirmek için ortaya konulmuş bir süreç olduğuna dikkat çeken Güneş, bu tezin yaşanan saldırılarla gün yüzüne çıktığını ve doğrulandığını söyledi.

Seçimlerde hükümetin kendi eliyle kendini bitirdiğini ifade eden Güneş, bölgede PKK gibi düşünmeyen Müslüman Kürt halkına yapılan saldırılar ile Akçakale-Suriye sınırında yaşanan göçlere de değinerek bölgede ikinci İsrail`in kurulacağını söyledi.

Barış sürecinin barış ile bir alakası olmadığının anlaşıldığını belirten Güneş, “ Bu durumun Avrupa`da Haçlıların sık, sık yaptıkları, kendilerini zayıf gördüklerinde geri çekilip, yeniden tahkim edip saldırma süreci gibi anlaşılması lazım. Bu sonuçları itibarı ile sürecin asla barışa yönelik bir çaba olmadığını, aksine tarafların kendilerini tahkim etme süreci olduğu görülmüştür.  Hedefte de Siyonizm`in bölgedeki Müslümanları sindirmek için yapılan hazırlıkların olduğu ortaya çıkmıştır. Ama onların bilmedikleri bir şey vardır. En zayıf zamanlarında bile Müslümanlar Allah`ın yardımı ile galip ve muzaffer olmuşlardır. Böyle bir sürprize hazırlıklı olsunlar. İstedikleri kadar teknolojik ve dış destekli hazırlıklarını yapsınlar. Müminlerin Mevla`sı vardır. Vekili vardır. O en güzel vekildir.” şeklinde konuştu.

“Hükümet kendi iradesiyle bölgeden çekildi”

Hükümetin kendi eliyle kendisini bölgeden dışlattığını belirten Güneş, “ Seçim sonuçlarını da hükümet bu şekilde arzu ediyor gibi görünüyordu. Çünkü politikaları bunu gösteriyordu. Bu bölge artık bağımsız, özgür veya bölünmüş, özerk falan ne ise artık buna razı olduğunu icraatları ile gösteriyorlardı. Yani kendisi oradan çekildi, adaylarını seçilmeyecek şekilde ayarladı. Bütün sandıkları o gücün eline teslim etti. Hükümet kendi eli ile oradan kendini dışlamış oldu.” şeklinde konuştu.

“Bölgeye ikinci bir İsrail devleti kurulacak”

Son günlerde gerek bölgede gerekse de Akçakale bölgesindeki Suriye sınırında yaşananları da değerlendiren Güneş, yaşanan bu gelişmelerin küresel emperyalizmin öteden beri bölge için yaptıkları planların bir parçası olduğunu söyledi.

Güneş, “Bunlar bu gün, ortaya çıksa da, temelleri en az 20- 30 sene önce atılmış bir plandır. Zaten bölgeye bu gücün yerleştirilmesi, çekiç gücün getirilmesi, PKK`nın bu kadar dış devletler tarafından desteklenmesinin hepsi bu planların bir sonucudur. Mesela geçmişte Amerikan helikopterleri tarafından bunlara yardım edilmesi, dağda bunlarla birlikte oturup anlaşmalar yapılması, belli ki Amerika`nın veya diğer batılı güçlerin bu konuda çok ciddi hazırlıkları vardı ve ülke üzerinde istediklerine ulaşmak için istedikleri ortam artık hazırdı.” diye konuştu.

Suriye sınırında ikinci bir İsrail devletinin kurulmak istendiğine dikkat çeken Güneş, bu şekilde bölge halkı İsrail`in emelleri doğrultusunda kullanılarak Türklerin ve Farsların gücünü kırılmaya çalışılacağını da sözlerine ekledi.

İslam düşmanlarının gücünün Müslümanların ayrılıklarından kaynaklandığını ifade eden Güneş, Müslümanların basiret ve ferasetle tarihlerini iyi okumaları gerektiğinin de altını çizdi. (Osman Gülebak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir