• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
`7 müvekkilimiz komik iddialarla gözaltına alındılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesinde Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın uğradığı suikast sonucu katledilmesinden sonra 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Kent merkezinin çeşitli yerlerinde, suikast ile ilgilileri olmadığı halde gözaltına alınanlardan M. Y., Y. T., A. D., Y. D., F. Ö., B. K., C. A. ve M. Ç. isimli şahıslar, dün akşam saatlerinde savcılığa çıkarıldılar.

Savcılık işlemlerinin ardından C. A. dışındaki şahısların, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıkları öğrenildi. Söz konusu şahıslar, alelacele Osmaniye`ye sevk edildiler.

7 müvekkilinin tutuklanmasına tepki gösteren Avukat Mehmet Karadağ, müvekkillerinin komik iddialarla tutuklandıklarını belirtti.

Tutuklamaların sebebi: Siyasi baskılar

Müvekkillerinin siyasi baskılar sonucu tutuklandığına işaret eden Karadağ, “İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın vurulmasından sonra bazı gözaltılar oldu. Bizim müvekkilimiz olan 8 kişi, olayın olduğu günden itibaren gözaltındaydı. Dün akşam savcılığa çıkarıldılar. Maalesef 8 kişiden 7`si tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Bunların tutuklanma sebeplerine baktığımızda ‘terör örgütüne üyelik` ve ‘silahlı ateşler kanununa muhalefet` maddelerinden sevk edildiğini gördük. Israrlı bir şekilde bu yakalanan kişilerin terör örgütü üyesi olduğu izlenimi oluşturulmaya çalışılıyor. Maalesef sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalışan veya yasal bir partide faaliyet gösteren müvekkillerimiz, yasa dışı bir örgüt üyesiymiş gibi lanse ettirilmeye çalışılıyor. Bunun, siyasi bazı baskılar sonucunda alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

“7 müvekkilimiz komik iddialarla gözaltına alındılar”

Müvekkillerinin dosyalarında yasa dışı örgüt üyesi olduklarıyla ile ilgili en ufak bir işaret bulunmadığına dikkat çeken Karadağ, şunları söyledi:

“Örneğin, ruhsatlı av tüfeği olan bir müvekkilimiz bile gözaltına alınmıştı. Kaldı ki, ruhsatsız bile olsa av tüfeğinin gözaltına alınmayı gerektirecek hiçbir durumu yok. İdari para cezası uygulanır. Bunun gibi ruhsatsız silah, aracında ruhsatsız av tüfeği kılıfı veya ‘Bazı bezler maske amacıyla kullanılabilir mi?` gibisinden komik iddialarla 7 müvekkilimiz gözaltına alındılar.”

Ayrıca Karadağ, bölgede 20 tane cezaevi olduğu halde müvekkillerinin dosyalarının Osmaniye gibi uzak bir şehre sevk edilmesini manidar bulduğunu da sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman / M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir