• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Şanlıurfa`da Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucunda vahşice katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran için Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Balıklıgöl Platosunda Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazı için toplanan kalabalık sık sık “Şehit Aytaç yolun yolumuzdur”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Kahrolsun PKK” sloganları atılarak tekbirler getirildi.  

Kılınan cenaze namazının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını Salih Çelik okudu.

“Yıl 2015, yine PKK/HDP ve yine kaos, ölüm, kan ve gözyaşı”

Çelik, “90`lı yıllarda PKK zihniyeti bölgede kendilerinden olmayan kesimlere, ‘ya bizim emrimize girersiniz ya buradan gidersiniz ya da ölürsünüz` diyordu. O yıllarda bu mesajın pratiği, ölüm, kan, gözyaşı, yetim kalan çocuklar ve nice acılarla kendini göstermişti. Yıl 2015, yine aynı zihniyet, yani PKK/HDP ve yine kaos, ölüm, kan, gözyaşı ve geride kalan yetim çocuklar olarak kendini göstermeye devam ediyor.” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü`nün yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamaya değinen Çelik, şöyle devam etti: “ ‘Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor` şeklindeki açıklamada zafiyetini ortaya koymuş ve hükümetin çözüm adına şımarttıklarına karşı acziyetini itiraf etmiştir.”

“Devletin can güvenliğini sağlayamadığı yerde, halkın nefsi müdafaa hakkı doğar”

Çelik, “Bölge halkı olarak soruyoruz, insanlar haince pusular kurularak öldürülürken, 4. kattan atılıp kafası ezilirken, benzin dökülüp yakılırken, halkın can güvenliğinden sorumlu olan kolluk kuvvetleri, halkı korumayacaksa orada ne işleri var. Uluslararası hukuk normlarına göre, devletin can güvenliğini sağlayamadığı yerde, halkın nefsi müdafaa hakkı doğar. Böylesi bir durumda ise kazanan taraf olmaz. Bu durum halk olarak hepimizi endişelendiriyor.” şeklinde konuştu.

“Topyekûn halk olarak tepkimizi ortaya koymuş olsaydık, bugün bu acılar yaşanmayacaktı”

“PKK kendinden olmayanı saldırılar ile sindirme ve imha etmeye çalışıyor. Bunu dün de yapıyorlardı, bugün de yapıyorlar. PKK`in var olduğu günden beri yapmış olduğu katliamlara karşı; kanaat önderleri, STK`lar, cemaatler, aşiretler, siyasi partiler, âlimler ve topyekûn halk olarak tepkimizi ortaya koymuş olsaydık, bugün bu acılar yaşanmayacaktı. Ayrıca Müslüman halk ne zaman PKK tarafından katledilmişse, birileri çıkıp; Aman ha provokasyona gelmeyelim, bu oyunu bozalım, sağduyulu olalım şeklinde süslü cümleler sarf ediliyor. Bu tutum katilleri cesaretlendiriyor, saldırılarını da meşrulaştırıyor.” dedi.

Son olarak saldırılara karşı birlik olma çağrısında bulanan Çelik, “Müslüman halk her zaman birlik olmalı, kuvvetli olmalı ve kuvvetini göstermelidir. Toplumun tüm kesimlerine bu konuda duyarlı olmaları ve tepkilerini ortaya koymaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir