• DOLAR 32.325
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2408.33
  • ...
Avrupa`daki İslami STK`lardan Aytaç Baran için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`da faaliyet gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına yazılı bir basın açıklaması düzenleyen Basel Said-i Nursi Vakfı, evinin önünde PKK/HDP`lilerce katledilen Aytaç Baran için taziye mesajı yayımladı.

PKK ve bileşenlerinin İslam düşmanlarının gönüllü kuklası olarak nitelendirildiği basın açıklamasında, PKK/HDP`nin her fırsatta Müslüman Kürtlere saldırıp efendilerini memnun etme yarışında olduğu ve son olarak işlemiş oldukları menfur cinayet ile hayır kervanının erişilmez eri Aytaç Baran`ı katlettikleri ifade edildi.

“AKP zihniyetinin yaşananlara meydan vermesi dolayısıyla bu suçun ortağıdır”

Avrupa`da yaşayan Türkiye orijinli Müslümanlar tarafından teşkil edilen İslami STK`lar olarak bu menfur saldırıyı şiddetle lanetlediklerini ve Şehidin şehadetini tebrik ettikleri ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ailesine ve mensubu olduğu Cemaate en derin taziyelerimizi bildiriyoruz.  Seçimin hemen ertesinde gerçekleşen bu menfur saldırıda sorumluluğu olan herkesi buradan açık açık lanetlerken,  bu güne kadar Müslümanlara karşı işlenen hiçbir suçu aydınlatmayan AKP zihniyetinin yaşananlara meydan vermesi ve sadece izleyici olması dolayısıyla bu suçun ortağı olduğunu da belirtmek istiyoruz.”

“Müslüman Kürtlere düşmanlıktan vazgeçmeye çağırıyoruz”

Tarih boyunca defaten İslam ve Müslümanlar aleyhine savaşıldığı ancak bu savaşlardan hiç birinin hiç kimsenin hayrına olmadığı belirtilen açıklamada, “Bu vesile ile PKK ve bileşenlerini bir kez daha Müslüman Kürtlere düşmanlıktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Müslümanlara yaşam hakkı tanınmayan bir coğrafyada zalimlerin de yaşam hakkının olmayacağı gerçeği de dikkatlerden kaçmamalıdır.” uyarısında bulunuldu.

“Aytaç Baran`ın şehadeti tebrik ediyoruz”

Aytaç Baran ile başlayıp birkaç gün içerisinde bölgedeki İslami yapıları yok etmeyi hedefleyen saldırılar karşısında onurlu bir şekilde direnen Müslümanların da can-ı gönülden tebrik edildiği açıklamada, bu mübarek dava uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak ömrünü hizmetle geçiren Aytaç Baran`ın şehadeti tebrik edildi.

Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınacak

Açıklamada devamla, “Başta muhterem eşi ve çocukları olmak üzere ailesine ve sevenlerine taziyelerimizi sunarken Avrupa`da yaşayan Müslümanlar olarak yanlarında olduğumuzu beyan ederiz. Ayrıca tüm kardeş STK ve İslami kurumları Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılmaya davet ediyoruz. Allah (cc)  Şehidimizin kanını İslam`ın mübarek ve nurlu zaferinin müjdesi kılsın.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir