• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuğuna dün şehit edilen Aytaç`ın ismini verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da yaşayan Zeynep ve Özden Çelik çifti, Batman`ın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya gelen çocuklarına, dün hain bir pusu sonucu şehit edilen Aytaç Baran`ın ismini verdi.

Şehitlerin yolunu sürdürecek nice Aytaç Baran`ların doğduğunu belirten Baba Özden Çelik, çocuğuna verdiği isimle ilgili şunları söyledi:

“Son bir kaç aydır oğlumun olacağını bilmeme rağmen hiç isim düşünmedik.  Allah şahittir ki sanki ismi hazırdı. Dokuz ay boyunca çocuğumuza ne isim vereceğimizi bilmiyorduk.  Akşam haberlerde Şehit Aytaç Baran abinin şehadetini duydum.  Böyle insan ve hain saldırılar unutulmasın, gaflete düşmeyelim diye düşünürken bizim çocuk sabah namazına karşın dünyaya geldi. Bu dünyanın Aytaç Baranlara ihtiyacı var deyip çocuğumuzu bu cemaatin terbiyesi ile büyütmek ve abimizin ismini çocuğumuza verdik. Allah bizleri şaşırtmasın Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.”

6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından katledilen Yasin Börü başta olmak üzere tüm İslam davası şehitlerini unutmayacaklarını belirten Çelik, “Son olarak Aytaç Baran`ı katlettiler. Bu vesileyle doğan çocuğumun ismini şehidin ismini verdim. Mürtedler bizleri şehit ederek, bizi davamızdan vaz geçireceklerini zannetmesinler. Bu dava uğruna feda edecek daha çok evlatlarımız var.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir