• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Ramazan imsakiyelerine eskisi gibi rağbet yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan imsakiyelerine eski ilginin kalmadığını dile getiren matbaacılar Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin bir önceki yıla oranla çok daha az rağbet gösterildiğini ifade etti.

Manevi iklimin doruğa çıktığı Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin azda olsa, esnaf tarafından basılıp hediye olarak dağıtılmasının da bu manevi iklimi hatırlattığına vurgu yapan Matbaacı Okan Gürsel, imsakiye fiyatlarının uygun olmasına rağmen geçen yıla oranla daha az bir talep olduğunu söyledi.

Ramazan ayının halkın üzerindeki etkenlerden birinin de Ramazan imsakiyeleri olduğunu söyleyen Gürsel, “Malum Rahmet ayı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İmsakiyeler esnaf kardeşlerimiz bir nevi reklamı ve Ramazan ayının gelişini bizlere hatırlatan bir şeydi.” dedi.

İmsakiye fiyatlarının bu yılda uygun olduğunu ve bu güzel adetin terk edilmemesi gerektiğini belirten Gürsel, “Bu yıl fiyatlarımız çok uygun olmasına rağmen her nedense pek fazla bir ilgi yok. Sanki esnaflarımız ekonomi hesap yaparak nereden kısarım hesabı ile bir tasarruf düşüncesinde. Tabi imsakiyeyi lüks ve fuzuli olarak görenlerde var.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir