• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Gaziantepliler seçim sonuçlarını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantepliler, milletvekili genel seçimleri sonucunda resmi olmayan sonuçlara göre 4 partinin mecliste olmasını değerlendirdi.

25. Dönem milletvekili genel seçimlerini değerlendiren vatandaşlardan kimileri Türkiye`nin koalisyon yerine erken seçime gitmesi gerektiğini ifade ederken, kimi vatandaşlar ise koalisyonun olmasını istedi.

Türkiye`nin erken seçime gitmesi gerektiğini belirten Memik Yıldırım, “Şu anki sonuçlar bizim için iyi olmadı. Bundan sonra vatandaşa yükleneceklerdir. Onun için Türkiye`nin erken seçime gitmesi gerekir. Milletimiz bir erken seçim olmasını istiyor. Seçim sonuçlarından vatandaşlar etkilenecektir.” dedi.

Erken seçimden halkın ve ülke hazinesinin zarar göreceğini ifade eden Hüseyin Cahit Kavalı ise “Benim fikrim koalisyon olmasıdır. Koalisyon olursa Türkiye krize girmez. Partiler eğer anlaşabilirlerse iyi sonuç çıkar. Başka türlü Türkiye zarar eder. Yeni bir seçimde hazinemiz zarar eder. Tekrar bir seçim trilyonlarca paranın harcanması demektir.” şeklinde konuştu.

“Şu durumda en iyisi erken seçime gitmektir”

Türkiye`nin eski günlere döneceğini belirten Nadir Darıcıoğlu da, “Ak Partinin dışında diğer partiler anlaşamaz. Diğer partilerin yaptıkları ortadadır. Eğer bu şekilde devam ederse eski günlere döneriz. Türkiye`nin aklı başına gelecektir. Bundan sonra hiç bir şey umulduğu gibi olmaz. Allah bizlere yardımcı olsun. Şu durumda en iyisi erken seçime gitmektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın seçim öncesi il il dolaşıp miting düzenlemesinin yanlış olduğunu dile getiren Mehmet Yılmaz, “Şu anda çıkan sonuçlardan memnunuz. Cumhurbaşkanı kendisinden başkasını tanımıyordu. Koalisyona gidilmesi işe yaramaz. Bence erken seçime gidilir. Cumhurbaşkanı şu ana kadar reisicumhurluk yapmadı. Reisicumhur meydanlarda gezmez. Reisicumhur herkesin reisidir.” diye konuştu.

“Partilerin kendi arasında uzlaşması gerekir”

Bütün partilerin kendi menfaatleri yerine halkın menfaatlerini gözetmesi gerektiğini kaydeden Ökkeş Yalçın da, “Koalisyon daha iyi olur diye düşünüyorum. Tabi önce partilerin kendi arasında uzlaşması gerekir. Hangisi bizi iyi yönetecekse o partiler arasında olsun. İşçiden esnafa kim hakkımızı koruyup verecekse o partiler kazanır.” dedi.

Hacı Mehmet Yaşar ise Ak Partinin bu seçimlerde umduğunu bulamadığını belirterek, “Şimdi önümüzde ne olacağı bellisizdir. İnşallah iyi olur. Biraz da Ak Partinin dinlenmesi lazımdır. Erken seçim de olabilir veya kim hükümet kuracaksa biraz da onları görelim.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir