• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Meşal-Abbas Görüşmesi 25 Kasım`da Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Enformasyon Merkezine konuyla ilgili açıklamada bulunan Er-Reşak, Mahmut Abbas’ın görüşmenin bu ayın 23’ünde olacağı yönündeki sözlerine değinerek “Abbas bununla belki Kahire’ye gidiş tarihini kastetmiştir. Görüşme gününü kastettiğini sanmıyorum. Çünkü Fetih mensuplarıyla ayın 25’ini kararlaştırmıştık” dedi.
 
Hamas Siyasi Birim üyesi Er-Reşak devamla, bir araya gelecek liderlerin uzlaşı anlaşması, hükümetin kurulması, FKÖ’nün yeniden yapılandırılması gibi önemli dosyaları masaya yatıracaklarını söyledi.
 
Er-Reşak devamla şunları söyledi: “Filistin halkının ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğu, işgal rejiminin insanlık dışı uygulamalarını sürdürdüğü, Amerika idaresinin Siyonist rejime koşulsuz bir şekilde destek çıktığı bir süreçte Hamas hareketi bu görüşmenin başarılı geçmesini ve yeni bir aşamaya zemin hazırlamasını bekliyor. Daha önce imzaladığımız uzlaşı anlaşmasının maddeleri olduğu yerde duruyor. Son görüşmenin Filistin halkının taleplerine tercüman olmasını ve iç bölünmeyi tamamıyla sonlandırmasını umut ediyoruz."

Görüşmeden Sonra Meşal Ürdün`e Geçecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Hamas lideri Halid Meşal’in ayın yirmi beşinden sonra ülkeyi ziyaret etmesi için Ürdün’le görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Ürdün’de çıkan El-Ğad gazetesine demeç veren Bereke, “ziyaret için hazırlıklar tamamlandı sayılır. Sadece iki tarafın uygun tarihi belirlemeleri kaldı. Ziyaret esnasında Meşal, Başbakan Avn El-Hasavine ve diğer yetkililerle görüşecek” dedi.

Ali Bereke, Ürdün’ün istikrarını ve bu ülkede yaşayan Filistinlilerin dönüş hakkını koruyacak tarzda bir ilişki geliştirmek istediklerini söyledi.

Hamas’ın dönüş hakkının kaybolmayacağı, Filistinlilerin Ürdün’de yerleştirilmesi fikrine karşı çıktığı, Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönmelerinin zorunlu olduğunu ısrarla vurguladığı bir süreçte yapılan görüşmenin fazlasıyla önem arz ettiğini belirten Bereke, hareketin Filistinlileri barındıran Arap ülkeleri yanında diğer ülkelerle de güzel ilişkiler kurmak istediğini ifade etti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir