• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Alman Bankalarının Notu Düşürürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s, Almanya`da 12 kamu bankasının notlarını düşürdü. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise ABD bankalarına `görünüm` uyarısı yaptı.
 
Moody`s 1 Temmuz 2011`de başlattığı gözden geçirmenin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, söz konusu Alman bankaların gerektiğinde dış destek alma ihtimalinin artık daha düşük olduğuna dikkat çekti.
 
Almanya`da not indirimi, Landesbank olarak bilinen, özellikle ülke KOBİ`lerine ticari bankacılık hizmetleri veren kamu bankalarına geldi. Uzun yıllardır hem federal yönetim, hem de özel bankalar `Landesbank`ların `özelleştirilmeleri veya düzene sokulmaları` konusunda baskı yaparken; bu bankaların büyük hissedarları olan eyalet yönetimlerine bağlı politikacılar, baskılara siyasi sebeplerle direniyor.
 
Moody`s, Dekabank`ın notunu 1 basamak; Helaba, SaarLB ve HSH Nordbank`ın notlarını 2 basamak; BayernLB, Deutsche Hypothekenbank AG, LBBW, NordLB, NordLB Luxembourg ve BremerLB`nin notlarını ise 3`er basamak düşürdü.
 
ABD`lilere uyarı
Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de ABD bankalarının durağan olan görünümünü, sıkıntılı Avrupa piyasalarındaki sorunların yayılması ihtimaline bağlı olarak aşağı çekebileceğini açıkladı.
 
Euro bölgesinde hızlı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Fitch`in açıklamasının ardından Morgan Stanley ve Goldman Sachs Group hisseleri değer kaybetti.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir